Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ відкрила майже 17 тисяч справ за держзраду з 2014 року

Четвер, 11 березня 2021, 18:49
СБУ відкрила майже 17 тисяч справ за держзраду з 2014 року

Із 2014 року Служба безпеки України відкрила 16 643 кримінальні провадження щодо державної зради і тероризму.

Джерело: пресслужба СБУ

Пряма мова Баканова: "Будь-який злочин проти державності – це не лише порушення Кримінального кодексу. Це спроба розхитати нашу країну. Тому ми маємо з особливою увагою оцінювати масштаби таких загроз. Та реагувати на них відповідно.

Реальні результати у розслідуванні кримінальних справ за статтею "Державна зрада" - надскладна робота. Яку неможливо виконати без тісної співпраці з усіма правоохоронними органами. Ми вдячні Офісу Генерального прокурора, Міністерству внутрішніх справ та іншим правоохоронним органам за системну роботу. Всі ми працюємо над тим, аби жоден злочин не залишився без законного покарання".

Деталі: За його словами, практично весь масив подібних злочинів пов’язаний з окупацією та агресією Росії.

Зокрема, серед резонансних справ: артилерійські обстріли житлового масиву Маріуполя та автомобільної дороги в 2015 році; затримання колишнього співробітника Кабміну, якого суд визнав винним у веденні підривної діяльності на користь РФ; засудження агента, котрий передавав російському ГРУ дані про ремонт і модернізацію військової техніки тощо.

Також СБУ здійснює досудове розслідування масштабної та багаторівневої справи – за фактом розв’язання та ведення агресивної війни проти України з боку РФ.

Нагадаємо: 11 березня стало відомо, що Служба безпеки перевірить чи була державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами 27 квітня 2010 року так званих "Харківських угод".

УП оприлюднила повний перелік депутатів, серед яких є чинні нардепи й політики.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: