Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ляшко обіцяє ковід-щеплення усім охочим до кінця року

П'ятниця, 12 березня 2021, 13:12
Ляшко обіцяє ковід-щеплення усім охочим до кінця року

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що до кінця 2021 року усіх українців, бажаючих щепитися, вакцинують двома дозами препарату.

Джерело: Видання DW, яке цитує Ляшка

Пряма мова: "Я прорахував і кажу вам офіційно, зараз: у 2021 році ми провакцинуємо всіх, у кого є бажання. Двома дозами. Головне, щоб не було ніяких зривів, глобальних катаклізмів у поставках вакцин. За місяць можна робити п'ять мільйонів, є каскадний метод".

"Ви всі зараз говорите про темпи нарощування, я відповідаю за відсутність програмних помилок. Я в цій країні бачив зірвані кампанії імунопрофілактики, у 2008-му, 2015-му, 2018 роках. Кампанія з COVID запустилася, кампанія буде доведена до логічного завершення. Це я гарантую як головний санітарний лікар".

Деталі: За словами Ляшка, ця кампанія з вакцинації відрізнятиметься від інших. Він також додав, що гарантує доведення кампанії до логічного завершення.

Передісторія:

  • 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від COVID-19. 
  • Вакцинація відбуватиметься в 4 етапи з січня 2021 року по березень 2022 року. На першому етапі щеплюватимуть медпрацівників ковідних відділень (як комунальних, так і приватних лікарень), частину працівників екстреної медичної допомоги, жителів і працівників інтернатів, будинків для людей похилого віку та військовослужбовців ООС. 
  • Першим українцем, який вакцинувався від COVID-19, став черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко.
  • Також від COVID-19 вакцинувалися президент Володимир Зеленський та очільник МОЗ Максим Степанов.
  • Міністерство охорони здоров'я внесло до переліку публічних осіб, які можуть вакцинуватися від COVID-19 поза чергою у разі наявності невикористаних доз вакцини, учасників бойових дій на Донбасі, релігійних діячів, нардепів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування