Справа "Приватбанку": суд арештував майно, яке Яценко переписав на цивільну дружину

П'ятниця, 12 березня 2021, 16:58
Справа Приватбанку: суд арештував майно, яке Яценко переписав на цивільну дружину

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на майно цивільної дружини підозрюваного у справі Приватбанку Володимира Яценка.

Джерело: пресслужба ВАКС

Деталі: 12 березня колегія суддів на чолі з Даниїлою Чорненькою розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді ВАКС від 26 лютого, якою було частково задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно, а саме: житлові будинки, земельні ділянки, транспортні засоби колишнього першого заступника голови правління ПАТ "КБ "Приватбанк". 

Суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора та ухвалив накласти арешт на депозитний рахунок, який належить підозрюваному, а також на 1/2 частину часток корпоративних прав у статутних капіталах трьох підприємств, що належать особі, з якою підозрюваний проживає однією сім'єю, але не перебуває у шлюбі.

Ухвала є остаточною, набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає. Повний текст рішення буде проголошено 17 березня. Суддя Інна Калугіна висловила окрему думку в частині накладення арешту на корпоративні права.

Що передувало: Колишній заступник голови правління "Приватбанку" Володимир Яценко після затримання - увечері 22 лютого та впродовж дня 23 лютого переписав на цивільну дружину та доньку десятки мільйонів гривень, якими володів через частки в компаніях.

Передісторія:

  • Яценка підозрюють у виведенні разом зі спільниками із "Приватбанку" понад 136 млн грн на підконтрольну компанію "Інгосстрах".
  • На початку 2020 року Господарський суд Києва відкрив провадження за позовами низки екстопменеджерів та екс-акціонерів Приватбанку про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Серед позивачів є і Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.
  • Правоохоронці 22 лютого в аеропорту "Бориспіль" затримали топ-фігуранта справи Приватбанку, який хотів утекти з України.
  • За кілька днів після затримання Вищий антикорупційний суд відправив Яценка під варту з можливістю внесення застави. Заставу в розмірі 52 мільйонів було внесено і Яценко вийшов із СІЗО.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування