КМІС: Українці найбільше довіряють Зеленському, найбільше не довіряють – Порошенку, Медведчуку й Авакову

Середа, 17 березня 2021, 13:03
КМІС: Українці найбільше довіряють Зеленському, найбільше не довіряють – Порошенку, Медведчуку й Авакову
Фото ОПУ

Найбільше українці довіряють президенту Володимиру Зеленському і лідерці "Батьківщини" Юлії Тимошенко, а найменше – п'ятому президенту Петру Порошенку, нардепу Віктору Медведчуку та главі МВС Арсену Авакову.

Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 10-12 березня

Дослівно: "Всім політикам України довіряє менше людей, ніж не довіряє.

Найбільше населення України довіряє Володимиру Зеленському (45%), Юлії Тимошенко (31%), співголові фракції ОПЗЖ Юрію Бойку (26%), нардепу від "Європейської солідарності" Петру Порошенку (25%), найменше – Максиму Степанову і Сергію Стерненку (по 8%) і Оксані Марченко (10%)". 

 

Деталі: Варто зазначити, що приблизно 60% українців не знають Стерненка і Степанова. 

Якщо вирахувати баланс довіри і недовіри (відсоток тих, хто довіряє мінус відсоток тих, хто не довіряє), то найкращий баланс у Зеленського (-7%).

Потім ідуть Стерненко (-16%) і Степанов (-23%). Найгірший баланс у представника ОПЗЖ Віктора Медведчука (-57%), глави МВС Арсена Авакова (- 48%) і Порошенка (-48%).

Дослідження тривало з 10 по 12 березня. Методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 2014 осіб у віці 18 років і старше. До вибірки не включали анексований Крим і окупований Донбас.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1.1) не перевищує: 2.4% для показників, близьких до 50%, 2.1% для показників, близьких до 25%, 1.5% для показників, близьких до 10%, та 1.1% для показників, близьких до 5%.

Виправлено: У початковому варіанті заголовку серед тих, кому довіряють найменше, вказувались Стерненко й Степанов. Ми прямо процитували висновок КМІС: "Найменше населення України довіряє - Максиму Степанову і Сергію Стерненку (по 8%) і Оксані Марченко (10%)".

Проте, згідно з результатами опитування, найбільше людей відповіли "не довіряю" Порошенку, Медведчуку та Авакову.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...