Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матч "Шахтар" - "Рома" без глядачів: у донецькому клубі різко відповіли столичній владі

Четвер, 18 березня 2021, 12:47
Матч Шахтар - Рома без глядачів: у донецькому клубі різко відповіли столичній владі

Рішення київської влади заборонити доступ глядачів на футбольні матчі через ситуацію з коронавірусом викликало обурення керівництва та вболівальників донецького "Шахтаря", в клубі озвучили свої претензії керівництву міста.

Джерело: гендиректор ФК "Шахтар" Сергій Палкін в Facebook

Деталі: Палкін зокрема запитує, чому рішення про проведення матчу без глядачів було прийнято фактично за добу до початку поєдинку, коли вже тисячі уболівальників були в поїздах і автобусах і рухалися в напрямку Києва.

У клубі також цікавляться, чому роблячи свої заяви, офіційні особи керувалися цифрою в 35 тисяч, хоча реальна цифра, кількості уболівальників, які мали бути присутніми на матчі, не перевищує 14 тисяч.

Пряма мова: "Чому під заборону потрапляють тільки футбольні матчі, в той час як криті спортивні комплекси, кафе, ресторани і ТРЦ продовжують працювати в штатному режимі? Ризик заразитися на відкритій території стадіону значно нижче, ніж у перерахованих вище закладах.

У чому логіка забороняти проведення футбольного матчу на відкритому стадіоні з максимальними заходами безпеки, враховуючи, що тисячі уболівальників без масок переберуться дивитися гру в кафе і бари? І коли сьогодні ввечері ресторани переповняться вболівальниками, які з'їхалися з різних міст країни, то дійсно настане другий "Буковель". Такий сценарій техногенна комісія не розглядала?".

Деталі: Палкін відзначає, що ФК "Шахтар" і вболівальники клубу по всій Україні "уважно чекають відповідей відповідальних осіб, які допустили подібне рішення", хоча припускає, що ці питання залишаться без відповідей.

Відзначається, що вболівальниквм клубу повернуть витрачені на купівлю квитків кошти.

Передісторія:

  • 16 березня мер Києва Віталій Кличко попросив Кабінет міністрів розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють в помаранчевій зоні, зокрема, в столиці. За його висловом, великий футбольний матч Ліги Європи "Шахтар" - "Рома", на який з усіх регіонів приїдуть до 35 тисяч глядачів, в нинішній ситуації зі стрибком захворюваності на коронавірус "може стати другим Буковелем".
  • 17 березня Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА прийняла рішення заборонити доступ глядачів на футбольні матчі, в тому числі міжнародні, до стабілізації епідемічної ситуації.
  • 18 березня Комісія з надзвичайних ситуацій міста прийняла рішення з 00:00 20 березня, тобто в ніч з п'ятниці на суботу, Київ ввести суворі карантинні обмеження на три тижні до 9 квітня включно.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...