Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков каже, що Порошенко мав підстави і матеріали від СБУ, щоб закрити канали Медведчука

Вівторок, 2 березня 2021, 17:38
Аваков каже, що Порошенко мав підстави і матеріали від СБУ, щоб закрити канали Медведчука

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що п'ятий президент Петро Порошенко мав вагомі підстави закрити телеканали з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука, але не зробив цього.

Джерело: Аваков в інтерв'ю Дмитру Гордону

Пряма мова: "Мені було прикро чути, коли попередній президент України сказав, що вітає нинішній склад СБУ і шкодує, що колишні працівники СБУ не могли йому подати таких матеріалів. Це неправда. Я особисто знаю, про те, що СБУ і Василь Грицак такі матеріали йому показували і давали, і у нього було більш ніж достатньо підстав. Чому він не прийняв такого рішення... Напевно, у нього були свої резони".

Деталі: Аваков, зокрема, пригадав 2018 рік, коли на засідання РНБО повинні були винесені санкції щодо телеканалів 112 і NewsOne, але в підсумку був запропонований інший проект по телеканалу "Наш".

Аваков каже, що під стенограму нагадав про тодішніій конфлікт груп Ахметова і Медведчука і запитав, чи навмисно влада буде підігравати останньому на шкоду інтересів першого, замість того, щоб вирішувати питання кардинально стосовно всіх каналів. На що, мовляв, Порошенко заспокоїв і розпорядився все відкласти і доручити СБУ доопрацювання.

Нагадаємо: Арсен Аваков обіймає посаду міністра внутрішніх справ з лютого 2014 року. Після президентських виборів 2019 року Петро Порошенко заявив, що під час передвиборчої кампанії правоохоронці працювали проти нього та його команди. Аваков же заявив, що Порошенко безсовісно бреше, виправдовуючи свою поразку.

Знати більше: Телевізійна скринька Пандори. Як Зеленський ввів санкції проти каналів Медведчука

Передісторія: 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK. Внаслідок цього телеканалам доведеться припинити роботу. 

Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: