Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фігуранта справи "ПВК Шевченка й Семенченка" відправили на цілодобовий домашній арешт

Четвер, 25 березня 2021, 18:56
Фігуранта справи ПВК Шевченка й Семенченка відправили на цілодобовий домашній арешт
на фото СБУ під час обшуків у справі

Ексбійця батальйону "Донбас" Олександра Новікова (позивний "Хаммер"), якого підозрюють у створенні воєнізованого збройного формування на чолі з екснардепом Семеном Семенченком та Євгеном Шевченком, відправили під цілодобовий домашній арешт. 

Джерело: трансляція з залу суду, яку транслював екснардеп Єгор Соболєв у Facebook

Пряма мова Соболєва: "Суддя Печерського суду Крістіна Константінова відмовила СБУ і Генпрокуратурі в арешті Новікова. На час слідства він має цілодобово залишатися вдома.

Жодних доказів незаконності на суді не було наведено".

Передісторія:

  • 24 березня 2021 року Служба безпеки України повідомила, що викрила та припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, а можливими організаторами називає Семена Семенченка та Євгена Шевченка.
  • За даними СБУ, до складу компанії входило понад 150 осіб, а контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 українців. Слідчими отримано дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між ПВК та організаціями країн Близького Сходу. Також зафіксовано пропозиції організувати поставки зброї до цих країн.
  • Сам Шевченко заперечує свою причетність до справи та чекає доказів СБУ.
  • СБУ підозрює, що Шевченко і фігурант низки кримінальних справ щодо корупційних схем, пов'язаних з "Укроборонпромом", Андрій Рогоза причетні до організації каналу постачання військових товарів з Росії на оборонні підприємства України.

Довідково: Шевченко відомий як інформатор, що передав до НАБУ дані про кількох осіб, які хотіли за хабарі закрити справи в бюро або влаштуватися туди на посаду. За його словами, він брав участь у двох десятках оперативних розробок бюро. Офіційно Шевченко мав статус особи, що надала згоду на конфіденційне співробітництво з правоохоронним органом, і ніколи не був співробітником НАБУ, тобто не проходив жодного етапу конкурсу.

Шевченко повідомляв, що мав відношення до постачання запчастин та комплектуючих на заводи концерну "Укроборонпром". Розслідувачі Bihus.info заявляли, що Шевченко допомагав фігурантам "справи Гладковського" отримувати потрібні документи з НАБУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування