Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Китайську вакцину привезли в Україну, вона проходить десятиденну перевірку – Ляшко

Четвер, 25 березня 2021, 22:58
Китайську вакцину привезли в Україну, вона проходить десятиденну перевірку – Ляшко

До України привезли 215 тисяч китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac. Тепер вона має пройти десятиденний лабораторний контроль – до цього часу її використання заборонене.

Джерело: головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі ТСН

Пряма мова Ляшка: "В Україну завезли 215 тисяч доз вакцини CoronaVac. Вона потребує двох щеплень. Зараз вакцина пройде десятиденний лабораторний контроль. Якщо після цього її допустять, вона використовуватиметься.

Але використовуватимуть чітко ті 215 тисяч доз на два щеплення. Спочатку зроблять перше щеплення, а потім через 24 дні - друге. Стосовно того, чому  прийшло тільки 215 тисяч доз, то це - запитання до компанії, яка її постачає. За несвоєчасні поставки ця компанія сплачує штрафні санкції. Але ми надіємось, що найближчим часом буде виконаний контракт, а це - 1,9 млн доз вакцини".

Передісторія:

  • Група компаній "Лекхім" заявила, що перша партія вакцини проти коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech прибуде в Україну ввечері 25 березня.
  • Раніше планувалося, що перша партія вакцин Sinovac Biotech (700 тисяч доз) надійде на початку березня.Всього компанія має поставити 1,9 млн доз цієї вакцини.
  • 23 лютого в Україну прибула партія із 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу Covishield.
  • Посольство України в Китаї 25 березня повідомило, що першу партію вакцин "CoronaVac" виробництва китайської компанії Sinovac Biotech уже відправили в Україну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування