Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Тупицкого склали новий протокол: скасував розгляд свого ж порушення

П'ятниця, 26 березня 2021, 13:57
На Тупицкого склали новий протокол: скасував розгляд свого ж порушення

Голова Нацагентства із запобігання корупції Олександр Новіков 25 березня склав адмінпротокол щодо відстороненого голови Конституційного суду Олександра Тупицького, який скасував засідання КСУ, де мали розглядати вчинений ним проступок.

Джерело: сайт НАЗК

Деталі: Протокол складено за ч. 1 ст. 172–7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що стосується неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів.

Як пояснили в агентстві, Тупицький не повідомив КСУ про конфлікт інтересів, який виник у нього на підставі надсилання до суду звернення Держбюро розслідувань про вчинення ним же дисциплінарного проступку. Тупицький скасував розпорядження про засідання, на якому мало розглядатися це звернення ДБР.

Суть порушення полягає в тому, що 9 березня до КСУ надійшло звернення від Державного бюро розслідувань про вчинення Тупицьким "істотного дисциплінарного проступку, грубого та систематичного нехтування своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді".

Виконуючий обов’язки голови КСУ Сергій Головатий своїм розпорядженням скликав спеціальне пленарне засідання, на якому планувалося розглянути направлення звернення ДБР на розгляд постійної комісії з питань регламенту та етики КСУ.

Зі свого боку Тупицький, не зважаючи на відсторонення від посади голови КСУ, незаконно видав розпорядження, яким скасував раніше видане розпорядження Головатого, а також скликав спеціальне пленарне засідання КСУ на іншу дату. Маючи реальний конфлікт інтересів, Олександр Тупицький не повідомив про нього КСУ.

У НАЗК нагадали про інші адмінпротоколи на Тупицкого, які той ігнорує. Наприклад, 26 березня мало відбутися засідання суду щодо розгляду двох таких протоколів, складених НАЗК у лютому цього року. Вони стосувалися дій Тупицького в умовах конфлікту інтересів під час участі в голосуванні за рішення КСУ щодо е-декларування та недекларування земділянки в Криму. Однак, зазначають в агентстві, Тупицький не з’явився на засідання і суд не відбувся.

НАЗК сподівається, що під час проведення наступних засідань Тупицький "виявить повагу до колег та візьме у них участь".

 

Передісторія:

  • 29 грудня 2020 року Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного cуду Олександра Тупицького від посади судді КС.
  • 30 грудня 2020 року у КС заявили, що вважають указ Зеленського про відсторонення Тупицького "юридично нікчемним", і закликали його скасувати. Правовий департамент секретаріату КС заявив, що Тупицький повинен далі виконувати свої обов’язки.
  • 19 січня ДБР заявило, що повідомило про підозру у злочинах за ч.2 ст.384, ст.386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань) Тупицькому, хоча сам Тупицький імітував її невручення і відвідував робоче місце.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...