В.о. директора ДБР запевняє, що справу щодо "вагнерівців" розслідують, Єрмака допитують

Середа, 3 березня 2021, 10:56
В.о. директора ДБР запевняє, що справу щодо вагнерівців розслідують, Єрмака допитують

В.о. директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов запевняє, що справу про зрив спецоперації щодо вагнерівців активно розслідують, проводяться допити, в тому числі, глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Джерело: Сухачов на засіданні Верховної Ради 3 березня

Деталі: В.о. директора ДБР представив звіт щодо розслідування резонансних справ. Зокрема відповідаючи на запитання народного депутата, коли буде допитаний керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який, мовляв, причетний до зриву вищевказаної спецоперації, Сухачов запевнив, що "справу активно розслідують".

Пряма мова: "Слідчими ДБР проводиться постійна робота, щоденна, щогодинна стосовно вказаного кримінального провадження. У тому числі, допити осіб, яких ви зазначили.

Не треба маніпулювати на вказаному кримінальному провадженні, слідство триває та найближчим часом ми дамо результат".

Передісторія:

  • 29 липня 2020 року в Білорусі затримали 3 десятки росіян із приватної військової компанії Вагнера. Україна просила екстрадиції тих із них, хто воював на Донбасі. 14 серпня стало відомо, що Білорусь передала цих бойовиків Росії.
  • За інформацією джерел УП, українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.
  • Журналіст Юрій Бутусов, який одним із перших заявив про провал операції СБУ із затримання "вагнерівців", стверджував, що операцію проводили спільно зі спецслужбами США.
  • 30 грудня 2020 року п’ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявив, що це він санкціонував операцію із затримання російських найманців із угруповання "Вагнер" у 2018 році під час своєї президентської каденції.
  • Кілька опозиційних фракцій вимагають створення тимчасової слідчої комісії у Раді щодо зриву спецоперації, але вона досі не створена.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування