Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тупицького не пустили на засідання КС, яке він сам скликав

Понеділок, 12 квітня 2021, 13:10
Тупицького не пустили на засідання КС, яке він сам скликав
Скриншот з відео prm.ua

Співробітники Державної охорони не пустили Олександра Тупицького у приміщення Конституційного суду на спеціальне пленарне засідання, яке він скликав через указ президента про його звільнення з посади судді.

Джерело: Тупицький в ефірі телеканалу "Прямий", "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у КС

Пряма мова Тупицького: "(Прийшов – ред.) для дачі пояснень суддям для прийняття рішення. Ми можемо пройти? Ні? Ви зриваєте тоді засідання. Всім суддям розіслано моє розпорядження про скликання засідання, воно опубліковане у пресі. Всі знають про це. Ви зриваєте засідання".

Деталі: Охорона Тупицького не пропустила, попри те, що він наголошував, що на засіданні має відбутися таємне голосування про його відставку, і що він хоче дати пояснення.

Тупицький сказав, що якщо його не пускають, то він і надалі "залишається суддею і головою КС". Після цього він поїхав.

Пізніше "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело повідомив, що Конституційний суд не зібрався 12 квітня на спецзасідання, на якому мали розглянути питання про звільнення з посад суддів КС Олександра Тупицького та Олександра Касмініна у зв'язку з президентським указом.

За словами співрозмовника, спецзасідання не відбулося через відсутність суддів. Інших подробиць він не повідомив.

Що було раніше: 29 березня Тупицький оголосив про скликання спеціального пленарного засідання Конституційного суду України на 12 квітня через указ президента про його звільнення з посади судді.

Передісторія:

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: