ФСБ заявляє, що затримала на Алтаї "агента українських націоналістів"

П'ятниця, 2 квітня 2021, 17:34
ФСБ заявляє, що затримала на Алтаї агента українських націоналістів
скрін-шот з відео ФСБ

ФСБ стверджує, що затримала в Алтайському краї РФ росіянина, який нібито за завданням української націоналістичної організації планував підірвати мечеть в Барнаулі.

Джерело: ТАСС

Дослівно: "У місті Барнаулі затримано місцевого жителя, громадянина РФ 2000 року народження, який планував за завданням так званого куратора української націоналістичної організації "Етнічне національне об'єднання" (ЕНО) здійснити акції "прямої дії", спрямовані на залякування місцевого населення, в тому числі вихідців з Центрально-Азіатського регіону, щодо об'єктів масового скупчення мусульман, а також органів державної влади".

Деталі: ФСБ опублікувала відео, на якому затриманий нібито зізнається в злочинних планах. Начебто першим його завданням було провести розвідку місцевості біля об'єктів, точок торгівлі, що належать особам неслов'янської зовнішності. Потім нібито йому дали на вибір кілька варіантів знищення цих об'єктів - підпал або підрив. Він вибрав останнє.

У ФСБ стверджують, що "Етнічне національне об'єднання" було створене для координації дій націоналістів України, Білорусі та Росії і веде пропагандистську роботу в Telegram, Instagram і "ВКонтакте".

В ході обшуків у затриманого нібито вилучено вибухову речовину, інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, екстремістську літературу, а також засоби комунікації, що містять фотоматеріали розвідки об'єктів злочинних посягань, передані їм українському куратору.

"Затриманий зізнається в інкримінованому злочині. Згідно з отриманими свідченнями, в лютому 2021 року він ініціативно вийшов на контакт з представником ЕНО у зв'язку з невдоволенням державною політикою у сфері міграції. На початку березня йому було дано завдання про підбір об'єктів замахів і направлення фотозвіту, а згодом отримано вказівку ​​вчинити підпал або інші дії із залякування населення", - йдеться в повідомленні ФСБ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування