Центр дезінформації зможе рекомендувати РНБО, на кого накладати санкції 

Вівторок, 6 квітня 2021, 20:19
Центр дезінформації зможе рекомендувати РНБО, на кого накладати санкції 

Центр протидії дезінформації не буде накладати санкції на порушників, проте зможе просити Раду національної безпеки та оборони прийняти рішення щодо певних осіб чи компаній. 

Джерело: очільниця Центру Поліна Лисенко під час його презентації, цитує "Детектор медіа"

Деталі: За словами Лисенко, Центр буде цілодобово моніторити інформаційний простір на предмет загроз національної безпеці. Наразі вже створено єдину моніторингову базу. 

За словами заступника голови Виконавчого Комітету реформ національної ради реформ Олександра Ольшанського, держава має 8-12 моніторингових сервісів, які аналізують інформаційний простір. Їх має вистачити для використання Центром протидії дезінформації, тому нове обладнання поки не планують закуповувати. 

Що передувало: 2 квітня Президент Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко головою Центру протидії дезінформації.

Передісторія:

  • Центр протидії дезінформації створений рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року, яке було введене в дію указом президента від 19 березня.
  • У вересні 2020 року президент Володимир Зеленський виступив на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Там він заявив, що безпекові механізми Ради Безпеки ООН потребують удосконалення, щоб її члени (Росія) не зловживали правом вето, одночасно порушуючи суверенітет України. 
  • Під час виступу Зеленський також запропонував створити в Києві штаб-квартиру міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...