Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліцейського, що напав на Кутєпова, будуть судити. Призначили перше засідання

Середа, 15 вересня 2021, 19:24
Поліцейського, що напав на Кутєпова, будуть судити. Призначили перше засідання

Печерський районний суд Києва призначив на 4 жовтня підготовче судове засідання у справі щодо нападу поліцейського на журналіста Богдана Кутєпова.

Джерело: Громадське, ухвала в реєстрі досудових рішень

Деталі: Обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні надійшов до суду 3 серпня. Тепер же суд призначив у цій справі підготовче судове засідання на 12:00 4 жовтня.

Для участі в ньому викликають прокурора, захисника, обвинуваченого та потерпілого.

Згідно з інформацією в реєстрі обвинувачуваний Олександр Якобчук.  

Передісторія:

  • Конфлікт стався 29 квітня між Кутєповим та патрульним батальйону тактико-оперативного реагування управління патрульної поліції у Києві під час акції біля Кабміну.
  • Кутєпов і Нікіта Мекензін стрімили акцію протесту підприємців з пагорба в парку напроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали залишити цю територію. Мовляв, Кутєпов "стояв на зеленій зоні".
  • На журналістів напалий виштовхнули з газону. Це відбувалося у прямому ефірі. Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, погрожували зламати йому камеру і зламали стабілізатор. Журналісти викликали поліцію і написали заяву про вчинення злочину.
  • 2 червня слідчі теруправління ДБР Києва повідомили про підозру патрульному поліцейському в умисному перешкоджанні професійній діяльності Кутєпова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування