Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Поклонська стала послом Росії на островах біля Африки

Середа, 13 жовтня 2021, 12:44
Поклонська стала послом Росії на островах біля Африки
Фото АГН "Москва"

Президент Росії Володимир Путін призначив колишнього прокурора Криму і ексдепутата Держдуми Наталію Поклонську послом Росії в африканській республіці Кабо-Верде.

Джерело: указ Путіна на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ, коментарі Поклонської РБК

Пряма мова Поклонської: "Я дуже рада призначенню і такому рішенню нашого президента. Для мене це призначення є довгоочікуваним, є великою честю і відповідальністю перед країною. Наразі в планах дістатися до країни перебування, там роздивитися, познайомитися".

Деталі: Поклонська розповіла, що хотіла працювати дипломатом, для чого "навчалася в Дипакадемії, написала магістерську дисертацію, пройшла стажування в Міністерстві закордонних справ".

Вона додала, що їй подобається ця робота, і що вона обіцяє "гідно виконувати свій обов'язок і представляти свою країну в прекрасній державі Кабо-Верде".

На питання, чи не вважає вона це призначення засланням, Поклонська заявила, що добивалася цього призначення, і для неї це "велика радість, честь і гордість".

Для довідки: Республіка Кабо-Верде – невелика держава в Західній Африці, розташована в Атлантичному океані на Островах Зеленого Мису. Колишня колонія Португалії, яка отримала незалежність в 70-х роках минулого століття. Острови Зеленого Мису – це архіпелаг з 18 островів. Станом на 2020 рік населення держави складало 560 тисяч осіб.

Дипломатичні відносини між Росією і Кабо-Верде встановлені з 1975 р (з СРСР). У 2019 році Росія і Кабо-Верде підписали угоду про безвізовий режим.

Для довідки: Поклонська – уродженка Луганської області. До окупації Криму працювала у прокуратурі. У 2014 році перейшла на бік сепаратистів – у березні 2014 її призначили "прокурором АРК".  

Саме за клопотанням Поклонської був заборонений Меджліс кримськотатарського народу, який Росія визнала "екстремістським". Поклонська також працювала над обвинуваченнями у справі режисера Олега Сенцова та учасника Євромайдану Олександра Костенка.

"Прокурором Криму" Поклонська була до осені 2016 року. Потім отримала мандат Державної Думи Росії за списком "Единой России".

Українські правоохоронці оголосили Поклонську у розшук за держзраду, сепаратизм, захоплення влади і злочинну організацію. Крім того, на неї завели справи за заборону Меджлісу і переслідування українців.

Читайте також: Кримські зрадники. Як склалось життя лідерів окупації півострова

Передісторія:

  • Раніше росЗМІ повідомляли, що Поклонську через її не цілком системну поведінку і екстравагантні заяви не хотіли бачити в Думі наступного скликання ні адміністрація президента, ні "Єдина Росія", ні керівництво Криму, від якого вона обрана.
  • Зазначалося, що з депутатом консультувалися щодо її подальшого працевлаштування, і робота на дипломатичній ниві була побажанням самої Поклонської.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування