Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва знову просить у Заходу "письмову відповідь" на свої запити

Субота, 15 січня 2022, 21:56
Москва знову просить у Заходу письмову відповідь на свої запити
Анатолій Антонов, Фото Mark Wilson/Getty Images

Росія після кількох раундів переговорів цього тижня з представниками США і країн НАТО очікує на їхні письмові відповіді.

Джерело: російський посол у Вашингтоні Анатолій Антонов у коментарі Newsweek

Деталі: Цього тижня відбулися три раунди переговорів, присвячених поведінці Росії та європейській безпеці – двостороння американсько-російська зустріч, розмова у рамках Ради НАТО-Росія та переговори в ОБСЄ.

Реклама:

У підсумку про значний прогрес жодна зі сторін не повідомила, водночас як США, так і Росія заявили про розбіжності у позиціях. При цьому Москва досі жадає отримати від Заходу "письмові відповіді" на свої "питання".

Також Антонов заявив, нібито під час переговорів питання російської агресії проти України "не було у порядку денному".

Пряма мова російського посла у США: "Очікуємо від Вашингтона та Брюсселя письмових відповідей на проєкти наших угод. На їх основі будемо ухвалювати рішення про доцільність подальшої спільної роботи. Готові до обговорення зустрічних пропозицій.

ВІДЕО ДНЯ

Що стосується ситуації в Україні, це питання не було на порядку денному російсько-американських переговорів у Женеві, а лише згадувалося як другорядна тему на консультаціях з НАТО в Брюсселі".

Нагадаємо:

  • Глава місії України при НАТО стверджує, що загроза нападу Росії на нашу країну не зменшилася після того як в Альянсі відповіли відмовою на ультимативні вимоги Москви.
  • Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд попередила, що Вашингтон розробив багато різних варіантів болючого впливу на Москву у випадку, якщо влада РФ наважиться на повномасштабне вторгнення в Україну.

Знати більше: 8 форматів для Путіна: як Захід планує домовлятися з РФ про безпеку та Україну

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: