Новини 17 січня: повернення Порошенка, заява Лукашенка про Україну

Понеділок, 17 січня 2022, 20:06

Петро Порошенко повернувся в Україну; Лукашенко розповів про військові навчання з Путіним і звинуватив Україну в стягуванні сил до кордону — актуальні новини 17 січня.

Про повернення Порошенка

17 січня Петро Порошенко повернувся з Варшави до Києва і з аеропорту вирушив до суду, де йому повинні обрати запобіжний захід.

​На митному контролі у Порошенка забрали паспорт. Пізніше експрезиденту все ж повернули паспорт і він зміг перетнути кордон. За його словами, паспорт у нього вилучили нібито для того, щоб "встановити його особу".

Також прокуратура просить у суду для Порошенка запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень.

Про заяву Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "біля кордонів Білорусі йде нарощування військового контингенту України".

Служба безпеки України наголошує на маніпулятивності і провокативності заяви Олександра Лукашенка.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

За 4 тижні дії програми "єПідтримка" українцям уже виплатили майже 7 млрд грн, майже 1,5 млрд грн із отриманих коштів українці вже витратили.

Коронавірус, який спричиняє COVID-19, циркулюватиме ще багато років, але його нинішня хвиля, ймовірно, буде останньою, яка потребує обмежень — так вважає керівник компанії Pfizer Альберт Бурла.

США та ЄС більше не розглядають варіант відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT у разі посилення агресії проти України — про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt із посиланням на урядові джерела.

На питання щодо можливості розміщення російських ракет на Кубі та у Венесуелі прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія розглядає різні варіанти забезпечення власної безпеки.

Колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина оголошено в міжнародний розшук у справі про постачання в 2014-2015 роках вугілля із окупованих територій сходу України та сприяння так званим "ДНР" та "ЛНР".

​За добу 16 січня в Україні зафіксували 5 072 нові випадки COVID-19 і 78 летальних випадків, госпіталізували 1 213 людей, одужало 2 520 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 23 286 людей.