Головні новини четверга і ночі: розвіддані про план Росії, нардеп Кузьміних у розшуку

П'ятниця, 4 лютого 2022, 07:00

США дізналися, що Росія хоче зімітувати напад України на ОРДЛО; викритого на хабарі нардепа Кузьміних оголосили в розшук – актуальні новини 3 лютого і ночі.

Про плани Росії

На нових супутникових знімках російських військ в Білорусі, окупованому Криму та західних областях РФ видно, як розгортають намети й збільшують кількість військової техніки, зокрема ракетні комплекси "Іскандер-М".

Сполучені Штати отримали розвіддані про план Росії сфабрикувати привід для вторгнення в Україну з використанням фейкового відео. У ньому хочуть зобразити вибухи, жертв серед цивільного населення, "Байрактари" та іншу українську зброю.

Про нардепа Кузьміних у розшуку

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних, якого викрили наприкінці січня в отриманні хабаря в півмільйона гривень.

У бюро додали, що надіслали повідомлення про підозру за місцем роботи Кузьміних – до Верховної Ради, та за відомими слідству адресами місця проживання та реєстрації нардепа.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Колишня міністерка фінансів України, виконавча директорка фінансової наглядової ради Пуерто-Рико Наталі Яресько повідомила, що йде у відставку з 1 квітня після того, як допомогла країні увійти до "періоду стабільності".

Блогер і музикант Володимир Завгородній написав пісню про нардепа Олександра Трухіна після публікації розслідування "Української правди" щодо ДТП за участі обранця, з місця якого він намагався втекти і пропонував хабаря поліцейському.

В МЗС РФ назвали "деструктивним кроком" рішення США перекинути до Європи додаткові кілька тисяч військових, заявивши, що це посилює напругу.

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже втретє не змогла затвердити результати конкурсу. Меморандум між Україною та МВФ передбачав обрання нового керівника САП до грудня 2021 року.

Через сутички із застосуванням зброї між учасниками ГО "Український стяг" і охоронцями пункту обміну валют біля управління Служби безпеки України в Києві поліція відкрила кримінальне провадження, фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.

Лідер Франції Еммануель Макрон провів телефонні переговори з президентами Росії та України Володимиром Путіним і Володимиром Зеленським.