Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щодня близько тисячі окупантів гинуть або дістають поранення в Україні – західна розвідка

Неділя, 20 березня 2022, 16:00
Щодня близько тисячі окупантів гинуть або дістають поранення в Україні – західна розвідка
Убиті російські окупанти на вулицях Ірпеня. Фото ілюстративне: getty images

Розвідки західних країн оцінюють, що в Україні щодня близько 1000 російських військових гинуть та дістають поранення.

Джерело: американське видання The Washington Post з посиланням на неназваних представників розвідувальних відомств країн Заходу

Деталі: Західна розвідка оцінює, що загалом кількість загиблих і поранених російських солдат на війні в Україні сягає до однієї тисячі щодоби. Водночас, українські розвідувальники наполягають, що кількість втрат росіян ще більша.

Реклама:

За словами колишнього військового морської піхоти США і аналітика Інституту досліджень закордонної політики Роба Лі, Росія застосувала левову частку своїх найбільш боєздатних підрозділів у війні проти України. І, за його словами, найбільша частина втрат припала на них, а не на додаткові резерви, яких ще не виводили на поле бою.

За його словами, близько третини всіх сил, які планували застосувати для захоплення України, зараз виведені зі строю через втрати.

Пряма мова Лі: "Це величезні втрати, і їх важко швидко поповнити резервами.

ВІДЕО ДНЯ

Росія може залучити нових призовників чи мобілізувати резервістів, але це знизить загальну боєздатність військ. А це Росії непотрібно".

Деталі: Низка військових експертів і посадовців західних оборонних відомств твердять, що Росія може невдовзі втратити момент для відновлення повноцінного наступу. За їхніми даними, російські війська страждають від нестачі особового складу, боєприпасів і перебоїв у постачанні провіанту й палива.

Експерти згодні, що наступні два тижні будуть вирішальними. Якщо росіянам не вдасться налагодити лінії постачання й комунікацій між тилом і передовими загонами, привезти резерви для підсилення своїх підрозділів та підняти низький бойовий дух своїх солдатів, то російське командування втратить можливість змінити хід війни.

Водночас вони визнали, що, захопивши Маріуполь, росіяни зможуть звільнити підрозділи зосередженні на облозі міста для підсилення на іншому напрямкові.

Високопосадовці відмовилися давати оцінки, як довго ще може тривати війна. Але вони зазначили, що намагання Росії поповнити свої резерви найманцями з Сирії, окупованої Абхазії та Південної Осетії поки не є надто успішними. 

За словами експертів і посадовців, вони не вірять, що українські Збройні сили зможуть самотужки витіснити російські війська за межі України. Але вони можуть загнати їхній наступ у глухий кут, а тоді українські дипломати матимуть більше простору на перемовинах.

Передісторія: 

  • Експерти американського Інституту вивчення війни переконані, що Росія зазнала невдачі при спробах наступу на великі міста України. За їхніми словами, війна може зайти в глухий кут, коли жодна зі сторін не зможе проводити наступальні операції, здатні змінити хід війни. також у звіті Інституту зазначили, що росіяни намагатимуться бомбардувати міста, аби зламати опір населення.
  • Головне управління розвідки Міноборони повідомило 20 березня, що Росія знову надіслала найманців з ПВК "Ліга" (колишня ПВК "Ваґнер") для вбивства керівництва України, включно з президентом Володимиром Зеленським.
  • За даними Генерального штабу Збройних сил України, існує велика ймовірність, що білоруська армія долучиться до окупаційних військ РФ і почне війну проти України на суходолі. Найбільший ризик наступу білоруських військ наразі на Волині.
  • Британська розвідка має підстави вважати, що російський президент Владімір Путін перебуває в "інформаційній бульбашці", де ніхто не здатен повідомити йому об’єктивні дані про стан справ із російським вторгнення в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
22:22
фотоУдар по Одесі: росіяни застосували балістичну ракету, попередньо, з касетним боєприпасом
21:59
Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства Гандзюк
Усі новини...