Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не може назбирати солдатів на Північному Кавказі – Генштаб ЗСУ

Четвер, 14 квітня 2022, 19:11
Росія не може назбирати солдатів на Північному Кавказі – Генштаб ЗСУ
знищений російський танк у дмитрівці на київщині. фото ілюстративне: getty images

За даними української розвідки, російському військовому командуванню не вдається виконати плани з мобілізації військових на Північному Кавказі.

Джерело: вечірнє зведення Генерального штабу Збройних сил України 14 квітня

Дослівно: "Командуванню російської армії не вдається виконати плани з мобілізації людського ресурсу у Північно-Кавказькому регіоні для участі у війні проти України. Основною причиною є небажання населення зазначеного регіону брати участь у бойових діях. 

Реклама:

У зв’язку з критичною ситуацією, що склалася з комплектуванням особовим складом бойових підрозділів, командування збройних сил РФ планує почати новий процес мобілізації на національному рівні. За задумом, мобілізація, з метою її приховування, буде проводитись паралельно з плановим призовом на військову службу".

Деталі: Російські окупанти намагаються завершити підготовку наступу в східних областях України. Наразі триває нарощування авіаційного угруповання та системи управління військ.

Також українська розвідка має інформацію про підготовку додаткових підрозділів зі складу Північного флоту РФ та 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, яким видають техніку і боєкомплект зі складів і баз тривалого зберігання.

ВІДЕО ДНЯ

Генштаб повідомляє, що у двох окупаційних підрозділах РФ, які дислокуються в Криму, втрати особового складу становлять більше половини – у 126-й окремій бригаді берегової оборони (Перевальне) та 127-й окремій розвідувальній бригаді (Севастополь).

На Харківщині окупанти здійснюють розвідку на ймовірних напрямках наступу, поповнюють запаси та налагоджують медичне забезпечення. Триває часткове блокування Харкова та артилерійські обстріли житлових кварталів міста.

Окупаційні війська РФ, які вивели із Сумщини в Курську та Брянську області, зараз перевозять до Бєлґородської та Воронезької областей.

За даними Генштабу ЗСУ, у Бєлґороді росіяни розгорнули підрозділ підрозділ інформаційно-психологічних операцій ЗС РФ задля спроб деморалізації мирних мешканців Харківщини та військових ЗСУ.

На Донбасі російські окупанти за підтримки авіації та артилерії продовжують наступ на окремих напрямках. Ворог здійснював спроби захоплення Попасної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Слов’янська. Також українська розвідка помітила пдіготовку наступу росіян поблизу Барвінкового на Харківщині.

У Гомельській області Білорусі тривають переміщення підрозділів 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу.

Що було раніше: Станом на 14 квітня, 50-ту добу повномасштабної війни Росії проти України, окупаційні війська РФ втратили понад 19,9 тисяч солдат, 160 літаків, 144 гелікоптерри, понад 750 танків, понад 120 реактивних систем залпового вогню та майже 2 тисячі бойових броньованих машин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:30
Губернатори РФ скаржаться на атаку БпЛА і пошкодження енергетичної інфраструктури
01:04
Черговий обстріл Одеси підкреслює важливість посилення ППО України – посол США
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
футбол"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
Усі новини...