Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти лякають, що готові накрити вогнем гуманітарний коридор з Харкова 

Субота, 30 квітня 2022, 21:59
Окупанти лякають, що готові накрити вогнем гуманітарний коридор з Харкова 
Фото ілюстративне: getty images

Російські окупанти пригрозили через звинувачення українських військових, що готують провокацію з обстрілу евакуаційного коридору з Харкова.

Джерело: російське державне медіа "РИА Новости" з посиланням на звіт міністерства оборони РФ

Деталі: Російське міністерство оборони звинуватило заздалегідь українських військових, що вони буцімто планують обстріляти евакуацію мирних мешканців із Харкова, а потім звинуватити Росію. Такі твердження свідчать про ймовірну підготовку артилерійського обстрілу росіянами мирного населення Харкова.

Реклама:

За їхніми словами, це має статися "найближчим часом".

Окупанти звинуватили Україну, що нібито в селі Цуповка українські підрозділи розмістили артилерійські системи для обстрілу.

Цупівка знаходиться дещо південніше від Козачої Лопані поблизу кордону України й Росії, за які ведуться бої між ЗСУ та окупаційними підрозділами російської армії.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Розвідувальні агенції західних країн, а також українська влада неодноразово попереджала про використання Росією провокацій "під чужим прапором" для звинувачення протиборчої сторони та фальсифікацію приводу для ескалації бойових дій.

Влада РФ неодноразово звинувачувала українських військових, іноземних журналістів, найманців тощо у звірствах, скоєних російськими окупантами в Україні. Зокрема, перекидає відповідальність за звірства росіян на Київщині на "фейки іноземних журналістів", а обстріл залізничної станції в Краматорську касетним снарядом назвала "провокацією націоналістів".

Передісторія:

  • Упродовж доби 30 квітня Збройні сили України звільнили 4 населені пункти на Харківщині, прориваючи позиції окупантів довкола Харкова.
  • Українська влада попереджала про шахраїв на Харківщині, які беруть гроші за евакуацію цивільних з-під російської окупації начебто на територію, підконтрольну Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: