Росіяни обстріляли Миколаїв, інтенсивно б'ють по Донеччині – дані ОВА

Понеділок, 15 серпня 2022, 09:27

У ніч на 15 серпня росіяни обстріляли Харківську й Сумську області зі своєї території, пошкодили навчальний заклад і готель у Миколаєві, на Донеччині обстріляли Костянтинівку, Слов'янськ та Авдіївку. 

Джерело: дані обласних адміністрацій про ситуацію в регіонах станом на 08:00 понеділка 15 серпня, а також міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича

Деталі: Миколаївщина: вночі Миколаїв зазнав ворожих обстрілів, внаслідок яких пошкоджено заклад освіти. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється. 

Реклама:

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що в навчальному закладі через обстріл обвалилася частина будівлі. Також внаслідок обстрілу близько 02:40 ночі пошкоджень зазнав готель на околицях міста. Попередньо, без жертв та постраждалих.

Також вночі ворог обстріляв с. Котляреве Шевченківської громади. Інформація щодо наслідків уточнюється.

В неділю протягом дня, ввечері і в понеділок зранку – обстріли за межами с. Широке Широківської громади. Пошкоджені сільгоспбудівлі в домогосподарствах. Постраждалих немає.

ВІДЕО ДНЯ

Вночі також обстрілів зазнало с. Поляна Широківської громади, пошкоджені житлові будинки та гаражі. 

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування.

Херсонщина: жителі Херсону чули автоматні черги, згодом був черговий влучний удар Збройних сил України по Антонівському мосту.

Сумщина: зранку – мінометний обстріл Середино-Будської громади, щонайменше 15 прильотів. Обстріл триває з 7 ранку. Наслідки уточнюються. 

У неділю за день росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних громад області − Білопольської, Есманської, Юнаківської, Хотіньської. Понад 100 "прольотів".

Харківщина: із російського Бєлгорода вночі випустили більше 10 ракет по Харківщині. У Харкові – влучання в одне із цивільних підприємств, виникла пожежа. Без постраждалих. 

По області вночі зафіксували влучання ракет в Мерефі. Снаряд потрапив у землю на території одного з цивільних підприємств, інші влучання встановлюються.

Попередньо вночі зафіксували також ракетний удар у Чугуєві. 

Обстрілів протягом доби зазнавала Чугуївщина, Ізюмський район, виникали пожежі на складських приміщеннях, окупанти влучали по сміттєзвалищах, лісосмугах, господарчих спорудах.

Дніпропетровщина: ворог ударив по Синельниківському та Нікопольському районах. 

Нікопольський обстріляли з "Градів". У Нікополі є руйнування цехів, складів та алмінбудівель на промисловому підприємстві. Без постраждалих. 

У Марганецькій громаді – без руйнувань та постраждалих. У Покровській громаді через ворожий обстріл пошкоджене підприємство енергетичної інфраструктури. Попередньо, без постраждалих. 

У Синельниківський район прилетіли чотири ворожі ракети. Зруйнований об’єкт соціальної інфраструктури. Деталі з’ясовуються. 

Одну ворожу ракету над Дніпропетровщиною збили захисники України.

Донеччина: вночі – обстріл Костянтинівки, центральної частини Слов'янська, масований артобстріл старої частини та центру Авдіївки. 

За добу з артилерії, РСЗВ "Смерч", "Град", ЗРК "С- 300" обстріляні Миколаївка, Бахмут, Вугледар, Красногорівка, Авдіївка, Костянтинівка, смт. Велика Новосілка, с.Андріївка, смт.Райгородок, смт. Нью-Йорк, с.Галицинівка, с.Карлівка, с.Первомайське, с.Ласточкино, с.Георгіївка.

Пошкоджено 3 багатоповерхівки, 28 приватних житлових будинків, приміщення Слов’янської ТЕС, фільтрувальна станція КП "Вода Донбасу", 2 цивільних автомобіля, гараж, ангар. 

За добу по області 3 загиблих, 13 поранених цивільних.

Луганщина: на лінії фронту росіяни активніше застосовують штурмову та армійську авіацію – із повітря обстріляні три населених пункти.

Також випущено сім ракет. Упродовж ночі сім разів працювала ствольна артилерія ворога. Чотири рази росіяни обстрілювали міста і села з реактивних систем залпового вогню, шість – із мінометів. Здійснені чотири танкових наступи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News