Ексочільника СБУ Харківщини затримали за зраду державі і залишення місця служби - силовики

Понеділок, 12 вересня 2022, 11:05
Ексочільника СБУ Харківщини затримали за зраду державі і залишення місця служби - силовики
РОМАН ДУДІН. ФОТО: ПРЕССЛУЖБА СБУ

Правоохоронці офіційно підтвердили затримання Романа Дудіна, який до кінця травня очолював управління СБУ в Харківській області: йому інкримінують державну зраду і самовільне залишення служби.

Джерело: пресслужба Офісу генерального прокурора, ДБР, СБУ в коментарі УП

Дослівно ОГП: "За даними слідства, 24 лютого 2022 року начальник управління СБ в Харківській області за власною ініціативою почав діяти на шкоду обороноздатності і державній безпеці України.

Реклама:

Підозрюваний перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони і не здійснював функцій та завдань, покладених на УСБУ в області щодо захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності України.

Дослівно ДБР: "Встановлено, що після 24 лютого 2022 року на той час ще керівник регіонального управління спецслужби умисно перешкоджав органам управління області організовувати оборону. Тобто він фактично діяв у інтересах воєнізованих підрозділів та спецслужб РФ".

Деталі: Повідомляється також, що Дудін, як співробітник-військовослужбовець СБУ, будучи у підпорядкуванні командувача угруповання військ "Харків" самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами Харківської області.

ВІДЕО ДНЯ

Наголошується, що підозрюваний усунувся від виконання бойових розпоряджень командувача та виконання завдань, пов’язаних з організацією контррозвідувальної  і контрдиверсійної діяльності УСБУ в Харківській області, а також участі цього підрозділу в обороні міста.

На прохання прокоментувати вищевказану інформацію в пресслужбі СБУ УП повідомили, що спецслужба "надає і продовжить надавати максимальне сприяння для об‘єктивного та неупередженого розслідування".

 

Що передувало: 11 вересня "Українській правді" стало відомо про затримання правоохоронцями ексочільника СБУ Харківщини Романа Дудіна.

Передісторія: 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування