ДПСУ про напрямок Білорусі: на кордоні без змін, за військовими РФ стежить розвідка

Неділя, 16 жовтня 2022, 13:56
ДПСУ про напрямок Білорусі: на кордоні без змін, за військовими РФ стежить розвідка
АНДРІЙ ДЕМЧЕНКО. ФОТО МЕДІАЦЕНТР "УКРАЇНА - УКРІНФОРМ"

Ситуація на кордоні з Білоруссю наразі контрольована, змін не зафіксовано, за обстановкою з російськими військами вглибині цієї країни стежить розвідка та відповідні підрозділи Сил оборони.

Джерело: речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону 16 жовтня

Пряма мова: "Ситуація напружена, однак, якщо говорити про лінію кордону, то ситуація залишається повністю контрольована. Ми не фіксуємо змін в характері дій тих підрозділів збройних сил РБ, які знаходяться на посиленні кордону з Україною, ні в кількісному складі ні в характері їхніх дій загалом.

Реклама:

Звісно, і підрозділи розвідки і всі підрозділи сил безпеки та оборони вивчають і відстежують ситуацію по самій Білорусі, вглиб території країни, через заяви, які робить керівництво цієї держави.

Відстежується ситуація щодо підрозділів збройних сил РФ, адже Лукашенко заявляв, що він готовий прийняти в своїй країні кілька тисяч таких військовослужбовців.

Наша найголовніша задача – посилити цей напрямок. Як і кордону з Росією так і кордону з Білоруссю приділяється важлива увага… щоб всі сили, які знаходяться на посиленні цього напрямку, були готові дати гідну відсіч, якщо все ж таки на цьому напрямку або повторно спробують зайти підрозділи РФ або якщо раптом збройні сили Білорусі долучаться до війни, бо ми бачимо, що Росія активно тисне на РБ".

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: Ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до складу новоствореного так званого регіонального угруповання військ, прибули до Республіки Білорусь.

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування