По Соледару за добу ворог завдав 91 удар, Сили оборони знищили понад 100 окупантів

Четвер, 12 січня 2023, 16:36
По Соледару за добу ворог завдав 91 удар, Сили оборони знищили понад 100 окупантів
СОЛЕДАР 10 СІЧНЯ, СУПУТНИКОВИЙ ЗНІМОК MAXAR

У Соледарі Донецької області тривають бої, за добу росіяни завдали по місту 91 удар, Сили оборони знищили понад 100 окупантів.

Джерело: речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram

Пряма мова: "У Соледарі ведуться бойові дії, ворог зосередив там головні зусилля. В першу чергу найбільш підготовлені підрозділи ПВК "Вагнер" і підрозділи інших видів РФ. (Противник) наносить постійні удари, зокрема, за добу 91 удар артилерійський було завдано по самому Соледару

Реклама:

Проте і наші ракетні війська та артилерія зосередили свої зусилля, щоб максимально вибити ворога. Зокрема артилерією та ракетами було знищено більше 100 окупантів за цю добу".

Деталі: За словами Череватого, на Бахмутському напрямку ворог продовжує спроби заволодіти ініціативою.

Загалом за цю добу на цьому напрямку відбулося 42 бойові зіткнення.

ВІДЕО ДНЯ

Сили оборони намагаються погіршити логістику ворогу, знищувати зокрема склади. З цієї причини, за словами Череватого, окупанти отримали вказівку не розвантажувати зброю ближче, ніж за 100 кілометрів від лінії фронту.

ЗСУ влучають у зосередження російської техніки та особового складу, насамперед високоточними системами типу HIMARS, MLRS.

Те, що противник продовжує наступ в районі Соледару, підтверджує і заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Пряма мова: "Мета ворога - прорвати оборону наших військ і захопити місто. Продовжуються також спроби оточити Бахмут. Для цього ворог використовує загони вагнерівців та регулярних військ.

Наші воїни мужньо тримають позиції та завдають ворогу численних втрат".

Знати більше: Оборона Соледара, потенційне оточення та ризики для Бахмута. Інтерв'ю з бійцем 46 бригади Олександром Погребиським

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування