Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пригожина показали живим вагнерівця, якого начебто стратили кувалдою: каже, що пробачили

Понеділок, 13 лютого 2023, 09:16
У Пригожина показали живим вагнерівця, якого начебто стратили кувалдою: каже, що пробачили
Дмитро Якущенко у полоні, скриншот

Близький до ПВК "Вагнер" російський Telegram-канал "Grey Zone" оприлюднив нове відео начебто страти кувалдою бійця військової компанії, який здався в полон ЗСУ, але, судячи зі слів людини на відео, пізніше його викрали з міста Дніпро, згодом пресслужба засновника ПВК Євгена Пригожжина оприлюднила відео начебто живого вагнерівця, який сказав, що його "пробачили".

Джерело: російська служба "ВВС", "24 канал", "Grey Zone", пресслужба Пригожина, "РБК"

Деталі: У Telegram-каналі повідомляється, що на відео начебто Дмитро Якущенко, який народився у Криму та був неодноразово судимий на території півострова. "Свій передостанній термін у 19 років, отримав за розбій і вбивство в Криму. Через даний йому шанс на звільнення і спокуту гріхів, потрапив до "Групи Вагнера", де через 4 дні здійснив втечу на бік противника", - говориться у повідомленні.

Реклама:

Якщо мова йде про вказану людину, то його зізнання після потрапляння у полон у листопаді минулого року оприлюднив "24 канал".

На новому відео зображена людина, голова якої примотана скотчем до каменя. Telegram-канал коментує, що ця людина "захворіла на одну й ту саму хворобу, від якої непритомнієш у містах України, то в Києві, то тепер у Дніпрі, а потім прокидаєшся в підвалі на своєму останньому судовому засіданні".

ВІДЕО ДНЯ

Людина на відео стверджує, що перебувала у місті Дніпро, де зазнала удару по голові та втратила свідомість. "Прокинувся в цьому приміщенні, де мені сказали, що мене судитимуть", - каже цей чоловік.

 

На відео показано, як одразу після цього людина, що стоїть за приреченим, б'є кувалдою по місцю, де розташована його голова. У цей момент більша частина кадру розмита, тому зрозуміти, що саме відбувається, неможливо. Але людина негайно падає назад, а той, хто з кувалдою, продовжує її добивати.

Коментуючи на запит журналіста відео, засновник ПВК "Вагнер" Пригожин натякнув, що подібні страти продовжуватимуться. "Ви думали, що фільм про Якущенка - односерійна драма "А зорі тут тихі", але, думаю, він більше схожий на "Сімнадцять миттєвостей весни". Якщо є бажання, можемо поділитися з вами наступною серією. Знайте, добро завжди переможе зло", - сказав Пригожин.

Згодом уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила, що має намір надіслати до Слідчого комітету звернення щодо автентичності відео, на якому, імовірно, показано страту. "Позасудові страти неприпустимі і потрібно, звичайно, перевіряти", - сказала вона.

Після цього пресслужба Пригожина без коментарів оприлюднило відео начебто живого Якущенко, на якому ця людина говорить, що після полону він поділився цінною інформацією, і тому "його пробачили".

  • 13 листопада 2022 року стало відомо, що громадянина Росії Євгена Нужина жорстоко стратили без суду і слідства, прив'язавши голову скотчем до бетону і вдаривши зверху кувалдою. Глава ПВК "Вагнер" Пригожин натякнув, що це справа рук його найманців. Можливо, за допомогою такого відео страти в Росії намагаються відбити у російських мобілізованих бажання здаватися в полон.
  • 24 листопада власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин запропонував передати Європарламенту кувалду з бутафорськими слідами крові у відповідь на новину про можливе визнання його ПВК терористичною організацією – кувалду представник "вагнерівців" уже передав пропагандистським блогерам.
  • 9 лютого 2023 року Пригожин без пояснення причин заявив, що набір ув'язнених до визнаної злочинною ПВК повністю припинено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: