Роковини удару по ТЦ у Кременчуці: під підозрою троє російських командирів, слідство триває

Вівторок, 27 червня 2023, 14:50

Українські слідчі ідентифікували трьох російських командирів, на яких покладають відповідальність за завдання ракетного удару по торговельному центру "Амстор" у Кременчуці, який призвів до численних жертв і шокував громадськість рік тому. 

Джерело: Юрій Бєлоусов – керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора, ОГП

Пряма мова Білоусова: "Наразі розслідування триває. 

Ми маємо трьох підозрюваних. Починаючи від командира 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку Дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил ЗС РФ, який безпосередньо відповідав за пуск ракет по цивільних об’єктах, і закінчуючи командувачем Дальньої авіації повітряно-космічних сил Збройних сил РФ, який відповідає за всю стратегічну авіацію Російської Федерації.

Навіть заочне засудження дає нам певні інструменти, щоб обмежити пересування цих осіб, а також щоб шукати їхнє майно за кордоном. І ми всі сподіваємось, що це лише питання часу, коли вони будуть притягнуті до реального покарання".

Деталі: Не називаючи імен, Офіс генпрокурора повідомляє, що встановлено особи і повідомлено про підозру: 

На совісті цих російських військових чиновників – не лише трагедія в Кременчуці, а й удари по інших містах України.  

27 червня 2022 року Збройні сили РФ здійснили ракетний обстріл м. Кременчук Полтавської області. Тоді було повністю зруйновано цивільний об’єкт – торговий центр. Внаслідок тієї ракетної атаки загинула 21 людина, травмовано близько 60, нагадують у прокуратурі.

Нагадаємо: 27 червня 2022 року росіяни завдали ударів двома ракетами по Кременчуку, влучили у торговельний центр "Амстор" і пошкодили будівлі підприємства.

Читайте також: Кременчук. "Спочатку було багато криків, а потім стало тихо"

"Я її навіть не поцілував". Спогади рідних про жертв обстрілу ТЦ "Амстор" у Кременчуці