Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський розкритикував партнерів, які обговорюють НАТО без України: Безпрецедентно й абсурдно

Вівторок, 11 липня 2023, 13:23
Зеленський розкритикував партнерів, які обговорюють НАТО без України: Безпрецедентно й абсурдно
фото: ОП

Президент Володимир Зеленський дорогою на саміт НАТО відреагував на кулуарні розмови партнерів про те, що на саміті замість членства в Альянсі будуть обговорювати лише якісь умови для запрошення України в НАТО.

Джерело: Зеленський у Telegram

Пряма мова: "Україна буде представлена у Вільнюсі, на саміті НАТО. Бо це – повага. Але Україна теж заслуговує на повагу.

Реклама:

Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І я хочу підкреслити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України.

Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення, і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про "умови" навіть для запрошення України…

Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу.

ВІДЕО ДНЯ

А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор".

Деталі: За його словами, Україна цінує союзників і спільну безпеку: "І ми завжди цінуємо відкриту розмову".

Зеленський додав, що "невизначеність – це слабкість" і обіцяв відверто обговорити це на саміті.

Нагадаємо: 

  • Станом на ранок 11 липня союзники НАТО все ще не мають узгодженого рішення щодо того, якими будуть формулювання у комюніке саміту щодо України та її євроатлантичних прагнень.
  • При цьому Генсек НАТО Єнс Столтенберг впевнений у позитивному формулюванні щодо членства України у комюніке саміту, яке буде ухвалене за кілька годин.
  • Президент США Джо Байден зустрінеться зі своїм колегою Володимиром Зеленським під час саміту НАТО у Вільнюсі.
  • Президент Володимир Зеленський прибуде до Вільнюса у вівторок, він візьме участь у вечері, а також у засіданні Ради Україна-НАТО у середу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування