Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрювану нардепку Марченко виключили з партії "Слуга народу"

Середа, 12 липня 2023, 16:08
Підозрювану нардепку Марченко виключили з партії Слуга народу
Людмила Марченко. фото з Facebook

Підозрювану в зловживанні впливом народну депутатку з Людмилу Марченко виключили з партії "Слуга народу".

Джерело: помічниця голови партії Олени Шуляк Анастасія Клімчук в коментарі hromadske, пресслужба "Слуги народу" у коментарі "Українській правді", керівник фракції СН Давид Арахамія у Telegram

Деталі: Також повідомляється, що Тернопільська обласна організація "Слуги народу" достроково припинила повноваження Марченко.

У пресслужбі "Слуги народу" пояснили УП, що Марченко не була в політичній раді партії, тому за статутом СН для виключення достатньо розпорядження голови партії.

Разом із тим, вона  була в політичній раді обласної організації, тому там її виключили своїми зборами.

Оновлено: Керівник фракції СН Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі повідомив, що членство Людмили Марченко у фракції політичної партії "Слуга народу" призупинено. За його словами, рішення про її виключення буде прийнято на найближчому засіданні фракції.

Що передувало: У парламентській фракції "Слуга народу" запевнили "Українську правду", що нардепці Людмилі Марченко загрожує виключення з фракції у випадку, якщо правоохоронці доведуть її провину у зловживанні впливом.

Передісторія:

  • 5 липня стало відомо, що НАБУ викрило помічника народної депутатки від партії "Слуга народу" Людмили Марченко на отриманні хабара за внесення даних в систему "Шлях", що дає дозвіл на перетин кордону.
  • Джерела УП в правоохоронних органах підтвердили, що йдеться про нардепку Марченко.
  • За даними слідства, група осіб систематично отримувала хабарі за внесення через ОВА відомостей до інформаційної системи "Шлях".
  • 11 липня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру депутатці Верховної Ради з фракції "Слуга народу" Людмилі Марченко та її помічниці. Жінок звинувачують у тому, що за хабар 2800 доларів вони допомагали чоловіку незаконно виїхати за кордон.
  • НАБУ оприлюднило частину доказів, зокрема розмови фігурантів, де обговорюються деталі махінації. На відео зафіксовано також момент передачі грошей помічницею нардепці та як Марченко намагалась позбутися речових доказів, викинувши долари за паркан свого обійстя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування