Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ISW пояснив, чому в Росії мовчать про удар Сил оборони по Чонгарському мосту

Понеділок, 31 липня 2023, 03:48
ISW пояснив, чому в Росії мовчать про удар Сил оборони по Чонгарському мосту
ілюстративне фото з Telegram колаборанта Сальдо: Чонгарський міст після удару ЗСУ 22 червня

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що Кремль дав вказівку російським "воєнкорам" не висвітлювати перебої в роботі критично важливих наземних ліній зв’язку, це стосується й удару Сил оборони по Чонгарському мосту.

Джерело: ISW

Деталі: На думку аналітиків, відсутність реакції російських так званих воєнкорів на український удар по Чонгарському мосту є помітним перегином у російському висвітленні війни в Україні і може свідчити про те, що Кремль дав вказівку російським "воєнкорам" утримуватися від висвітлення таких тем.

Реклама:

В інституті нагадують, що Збройні сили України оголосили 29 липня, що Сили оборони успішно завдали удару по Чонгарському мосту.

ISW не спостерігав жодного обговорення серед російських "воєнкорів" українського удару або просування ними заяви колаборанта і гауляйтера окупованої Херсонщини Володимир Сальдо про те, що російські війська перехопили 12 українських крилатих ракет Storm Shadow, що були націлені на міст.

При цьому, зазначається у звіті, російські "воєнкори" відреагували на український удар по Чонгарському мосту 22 червня широким обуренням і занепокоєнням.

ВІДЕО ДНЯ

"Воєнкори" РФ регулярно коментують як успішні, так і нібито невдалі українські удари по російській логістиці.

Раніше ISW вже оцінював, що окремі російські "воєнкори"  можуть формувати своє висвітлення війни в Україні у спосіб, більш сприятливий для кремлівських наративів, через страх покарання з боку Кремля.

Однак, зазначають експерти, загальний страх перед покаранням Кремля навряд чи призвів би до такої майже повсюдної відсутності висвітлення важливої події, і більш імовірно, що причиною цього стала конкретна вказівка Кремля не висвітлювати перебої в роботі критично важливих наземних ліній зв’язку.

В огляді зазначають, що президент Росії Володимир Путін лукаво представив контрнаступ України, що триває, як такий, що перешкоджає перспективам переговорів.

Він звинуватив Україну в тому, що вона розпочала широкомасштабний контрнаступ, щоб Росія не могла обговорювати припинення вогню, поки її війська захищаються від українських атак.

Фахівці нагадують, що російські війська майже безперервно здійснювали атаки в Луганську і навколо Донецька ще до того, як розпочався український контрнаступ, і про це Путін, звичайно ж, не згадував.

У звіті вказують, що українські сили проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту, а на деяких напрямках досягли значних успіхів.

Ключові висновки ISW за 30 липня:

  • Відсутність реакції російських "воєнкорів" на український удар по Чонгарському мосту є помітним перегином у російському висвітленні війни в Україні і може свідчити про те, що Кремль наказав російським "воєнкорам" утримуватися від висвітлення певних тем.
  • Путін нещиро представив контрнаступ українських військ як такий, що перешкоджає перспективам переговорів.
  • Сили оборони проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту, а на деяких напрямках досягли значних успіхів.
  • Російські війська проводили наступальні операції на лінії Сватове – Кремінна та Авдіївка – Донецьк і не досягли жодних підтверджених успіхів на цих напрямках.
  • Українські війська провели наступальні операції на південний захід і північний захід від Бахмута й досягли заявлених успіхів на цьому напрямку.
  • Українські сили продовжували наступальні операції на заході Донецької області та заході Запорізької області і досягли заявлених незначних успіхів.
  • Російські джерела стверджують, що російські війська контратакували і відновили втрачені позиції в західній частині Донецької та західній частині Запорізької областей.
  • Також вони твердять, що російські чиновники планують регулювати діяльність волонтерів, які доставляють вантажі російським військам в Україні.
  • Як повідомляється, 29 липня українські партизани здійснили диверсію проти російської військової техніки в окупованому Маріуполі Донецької області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування