Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кулеба закликав розповісти Африці про небезпеку російського колоніалізму

Четвер, 31 серпня 2023, 14:26
Кулеба закликав розповісти Африці про небезпеку російського колоніалізму
ДМИТРО КУЛЕБА, ФОТО GETTY IMAGES

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що необхідно обговорювати з африканцями небезпеку, яку становить російський колоніалізм.

Джерело: Le Monde 

Деталі: Видання повідомляє, що на нещодавній зустрічі в Празі Кулеба запропонував створити групу пострадянських країн – країн Балтії, Молдови та України – для обговорення теми російського колоніалізму з африканцями.

Реклама:

Він відзначив, що коли Франція, Великобританія або Бельгія намагаються зробити це, африканці реагують негативно через колоніальне минуле цих країн.

Пряма мова Кулеби: "Ми маємо більше моральне право, щоб розповісти їм (африканцям - ред.), що таке Росія, і пояснити колоніальне ставлення, яке вона до нас застосувала".

Більше деталей: Кулеба наголосив, що потрібно "протистояти наративу про те, що Росія є продовженням доброго Радянського Союзу". 

ВІДЕО ДНЯ

Також міністр виступає за підкреслення внеску колишніх членів СРСР в боротьбу за незалежність африканських країн: наприклад, саме Україна очолювала підкомісію ООН проти апартеїду. 

За його словами, необхідно бути конкретнішими щодо того, що "ми можемо запропонувати Африці, і що піде на користь нам усім", зокрема, у питанні поставок українського зерна.

Нагадаємо: 

  • У січні цього року з'явилася інформація, що група "Вагнер" розширює свої проекти з видобутку корисних копалин в Центральноафриканській Республіці, щоб, зокрема, фінансувати війну проти України.

  • У лютому Financial Times повідомляло, що Росія наразі намагається посилити свій вплив у бідних країнах Африки, щоб фактично відкрити там "другий фронт" для протиставлення Заходу.

  • В кінці червня WSJ повідомляло, що Росія намагається запевнити країни Африки та Близького Сходу, що після заколоту Кремль зможе взяти під контроль сили "Вагнера", які "працюють" на цих континентах. 

  • Президент Нігеру Мохамед Базум, якого скинули з посади, вважає, що Росія може підім’яти під себе цілий регіон Африки за допомогою "Вагнера". Цю заяву він робив до смерті ватажка вагнерівців Євгена Пригожина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування