По Костянтинівці 6 вересня РФ ударила ракетою С-300 – СБУ

Вівторок, 19 вересня 2023, 14:10
По Костянтинівці 6 вересня РФ ударила ракетою С-300 – СБУ
Наслідки удару по Костянтинівці. фото МВС

За даними слідства, яке веде Служба безпеки України, 6 вересня 2023 року по ринку у Костянтинівці на Донеччині російські окупанти вдарили з С-300.

Джерело: пресслужба СБУ в коментарі УП

Дослівно: "СБУ розслідує черговий воєнний злочин РФ, який стосується обстрілу росіянами ринку у Костянтинівці 6 вересня цього року.

Реклама:

Розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

За даними слідства, ворог ударив по даному цивільному об'єкту із комплексу С-300. Про це свідчать, зокрема, ідентифіковані уламки ракети, вилучені на місці трагедії".

Деталі: Так спецслужба прокоментувала появу інформації видання The New York Times про те, що удар по Костянтинівці 6 вересня був "трагічним нещасним випадком", до якого призвело падіння української ракети, а не російський обстріл.

ВІДЕО ДНЯ

Зазначається, що слідство досліджує низку інших матеріалів, які вказують на причетність ворога до цього обстрілу.

Наразі досудове розслідування триває, призначено низку експертиз для встановлення всіх обставин цього воєнного злочину, вказали у спецслужбі.

Передісторія:

  • 6 вересня українська влада повідомила, що російські військові завдали удару по місту Костянтинівка Донецької області. Повідомлялося про 16 загиблих та 33 поранених.
  • 19 вересня The New York Times за результатами власного розслідування заявило, що удар по ринку в місті Костянтинівка 6 вересня був "трагічним нещасним випадком", до якого призвело падіння української ракети, а не російський обстріл. Журналісти розповіли, що розміри пошкоджень і уламків, знайдених на місці події, відповідають за розміром і формою одній зброї − ракеті 9М38, яку запускає ЗРК "Бук".
  • За даними джерела "Української правди", "Буки" Повітряних сил в той день не застосовувалися.
  • В Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ на прохання УП прокоментувати пбулікацію NYT закликали дочекатися результатів офіційного розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: