Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни кидають у "м'ясні атаки" під Авдіївкою незахищену піхоту "Штурм-Z" – ISW

Вівторок, 31 жовтня 2023, 03:38
Росіяни кидають у м'ясні атаки під Авдіївкою незахищену піхоту Штурм-Z  – ISW
російський окупант, ілюстративне фото РИА Новости

Росіяни в атаках під Авдіївкою використовують загони піхоти "Штурм-Z", які втрачають від 40 до 70 відсотків особового складу за лічені дні.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Експерти зазначають, що російські війська продовжують використовувати штурмові підрозділи "Штурм-Z", що складаються переважно із штафників, у лобових атаках, очолюваних піхотинцями.

Реклама:

Речник таврійського угруповання полковник Олександр Штупун заявив 30 жовтня, що російські війська готуються до проведення "м'ясних атак" (лобових атак піхоти – ред.) під Авдіївкою і тренують підрозділи "Штурм-Z" для майбутніх штурмів без спорядження і техніки.

Російський "воєнкор", який нібито перебуває на авдіївському напрямку, стверджував, що "м'ясні атаки" – це коли російська піхота атакує без артилерійської підтримки.

Він стверджував, що коли два російські полки проводять "м'ясні атаки" пліч-о-пліч, стик між зонами відповідальності обох полків залишається незахищеним і вразливим для українських контратак.

ВІДЕО ДНЯ

Інший російський "воєнкор" стверджував, що штурмові загони "Штурму-Z" на авдіївському напрямку і на південному фланзі Бахмута часто знищуються після кількох днів активних дій і в середньому втрачають від 40 до 70 відсотків особового складу.

Він критикував погану підготовку російських військових підрозділів "Штурму-Z " і небажання офіцерів враховувати пропозиції командирів "Штурму-Z" при призначенні їм бойових завдань.

За словами російського "воєнкора", підрозділи "Штурму-Z" часто вводяться в бій до проведення розвідки або встановлення зв'язку із сусідніми підрозділами і, як правило, намагаються евакуювати своїх поранених без артилерійського прикриття, що призводить до ще більших втрат.

Обидва "воєнкори"  відзначили відсутність належної артилерійської підтримки російських атак і контратак.

Один з них заявив, що ці фактори призводять до того, що підрозділи "Штурму-Z" перетворюються на "сміття", так і не досягнувши значних результатів.

"Про неефективність підрозділів "Штурму-Z" неодноразово повідомляла ISW", – додають експерти.

Ключові висновки ISW за 30 жовтня:

  • Російські офіційні особи заявили, що їхні правоохоронні органи придушили антисемітські заворушення в Махачкалі. Президент Росії Володимир Путін відреагував на антисемітські акції 29 жовтня в Дагестані, звинувативши Україну в спробі "спровокувати погроми в Росії" під керівництвом Заходу.
  • Меншість російських чиновників засудили учасників заворушень і регіональну владу за ігнорування антисемітських настроїв у Дагестані.
  • Заворушення 29 жовтня в Дагестані підкреслюють зростаючу радикалізацію і фракційність російського суспільства, що є наслідком гіпернаціоналістичних ідеологій, яким війна в Україні надала сили.
  • Невідомі російські солдати вбили українську сім'ю в окупованій Волновасі Донецької області, що ще більше підкреслило загрозливу атмосферу насильства на окупованих територіях України. Деякі російські коментатори використали обставини трагедії у Волновасі, щоб звинуватити Україну у спробі розпалити міжетнічну напруженість у російському інформаційному просторі.
  • Українські сили 30 жовтня здійснили підтверджені просування поблизу Бахмута та на заході Запорізької області.
  • Російські війська продовжують використовувати штурмові підрозділи "Штурм-Z", що складаються переважно із штрафників, у лобових атаках під керівництвом піхотинців.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу на 10-му Пекінському Сянганському форумі 30 жовтня підкреслив нібито кооперативний характер російсько-китайських відносин.
  • Російські війська проводили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, під Бахмутом, під Авдіївкою, на захід і південний захід від Донецька, у прикордонній зоні між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької областей, а також у західній частині Запорізької області 30 жовтня і просунулися вперед на деяких напрямках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: