Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із Сектора Гази евакуювали ще 11 українців – посол

Субота, 11 листопада 2023, 20:32
Із Сектора Гази евакуювали ще 11 українців – посол
Євген Корнійчук, фото посольства

В ніч на суботу із Сектора Гази до Єгипту було евакуйовано ще 11 українців, загальна кількість евакуйованих співвітчизників зросла до 214.

Джерело: посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону

Пряма мова: "Сьогодні вночі кордон "Рафах" із Сектору Гази до Єгипту перейшли ще 11 українців. Загальна кількість на цю хвилину складає 214 осіб.

Реклама:

Плюс 9 молдован, яких ми будемо евакуювати з нашими громадянами. В ці хвилин в аеропорту Каїра пройшли реєстрацію приблизно 160 наших громадян і громадян Молдови, які відлетять першим евакуаційним рейсом до Кишенева".

Деталі: За словами Корнійчука, загалом посольство отримало близько 360 звернень від українців, які хочуть евакуюватися з Сектора Гази.

"Ізраїльська і єгипетська влада надала нам 229 дозволів, і в рамках цих дозволів громадяни перетинають кордон", – сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, за словами Корнійчука, не всі громадяни, які отримали дозвіл, фізично прибули на південь Сектора Гази до пункту пропуску "Рафах".

"У процентному співвідношенні нам вдалося сьогодні евакуювати (з Сектора Гази – ред.) більше громадян, ніж більшості наших країн-партнерів", – додав посол.

Передісторія:

  • 8 листопада президент Володимир Зеленський повідомив, що з Сектора Гази успішно евакуювали першу групу з 43 громадян України.
  • 10 листопада Зеленський повідомив, що цього тижня з Сектора Гази врятовані вже 203 українських громадянина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...