Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія активізувала своїх шпигунів в Україні – Данілов

Понеділок, 27 листопада 2023, 09:48
Росія активізувала своїх шпигунів в Україні – Данілов
Олексій Данілов, фото Дмитра Ларіна, Українська правда

Росія активізувала в Україні мережу шпигунів, Служба безпеки України активно працює з цим, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Джерело: Олексій Данілов в інтерв’ю "The Times", цитує "Радіо Свобода"; джерела "Української правди"

Деталі: За словами секретаря РНБО, мета російських агентів – "вбити клин між політичним і військовим керівництвом України, а також розпалити антиурядові настрої серед населення".

Реклама:

Данілов зазначив, що Росія намагається скористатися "так званою напругою" між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

Секретар РНБО також наголосив, що Росія намагається "поширити дезінформацію та пропаганду, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні".

Від УП: "Радіо Свобода" написало, що РФ активізувала шпигунів і в СБУ, але Данілов пояснив "Українській правді", що "Times" неправильно зрозумів його, а СБУ "активно працює по шпигунах".

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • 16 листопада Володимир Зеленський у розмові з групою журналістів заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створити "хаос" всередині країни і усунути президента – за даними розвідки, цей план у Росії називають "Майдан 3".
  • Згодом Зеленський заявив, що Росія хоче усунути його з посади президента України до кінця 2023 року, для чого вигадала план дестабілізації під умовною назвою "Майдан-3". 
  • Зеленський також застеріг військових від політичної діяльності. Він додав, що "при всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів, які перебувають на полі бою, є абсолютне розуміння ієрархії", бо інше не веде до єдності нації.

УП, виправлено
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування