Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше 50% угорців вважають неприйнятною зустріч Орбана з Путіним - опитування

Вівторок, 7 листопада 2023, 11:14
Більше 50% угорців вважають неприйнятною зустріч Орбана з Путіним - опитування
Віктор Орбан, Володимир путін, фото: Getty Images

Більше половини угорців не схвалюють зустріч свого прем'єр-міністра Віктора Орбана з президентом Росії Володимиром Путіним, свідчать результати опитування Інституту Publicus, проведене на замовлення опозиційного угорського видання Népszava

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на опитування

Деталі: 91% опитаних чули, що прем'єр-міністр Віктор Орбан зустрівся з президентом Росії Владіміром Путіним у Пекіні. Людей, яким це не подобається, значно більше, ніж тих, хто не бачить нічого поганого в тому, що поки європейські лідери уникають російського президента, який напав на Україну, угорський прем'єр-міністр веде з ним переговори.

Реклама:

Так, 52% не вважають зустріч з Путіним прийнятною, тоді як 35% належать до іншого табору, які вважають її прийнятною. Ставлення до цього питання значною мірою визначається політичними уподобаннями. 13% не змогли відповісти на це питання.

Інститут Publicus також поцікавився, в чиїх інтересах була ця зустріч. На думку 32% респондентів, в інтересах Віктора Орбана, оскільки хороші відносини з Росією важливі через постачання газу та нафти. Трохи більше людей (33%) вважають, що це в інтересах обох сторін, і лише 19% думають, що це більш важливо для Владіміра Путіна, оскільки угорський уряд, як член західних альянсів, цінує і легітимізує військового агресора Росію.

Під час переговорів з Путіним Орбан назвав вторгнення в Україну не війною, а – використовуючи виверт російської пропаганди – "воєнною операцією". На думку відносної більшості, 36% респондентів, угорський прем'єр свідомо хотів зробити проросійську заяву, тоді як 23% вважають, що він хотів бути лише дипломатичним.

ВІДЕО ДНЯ

15 % погодилися з підходом, що Орбан "усвідомлював вагу своєї заяви, але не міг зробити нічого іншого". Були й ті, хто дійшов висновку, що використання слів не мало ніякого значення: щоправда, таких виявилося небагато (9%).

На саміті ЄС прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не планує вибачатися за свою зустріч з президентом Росії у Китаї та вважає свої дії правильними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:50
Уряд Португалії не планує репарацій за вчинки попередників колоніальної доби
09:37
Готель, атакований в Миколаєві, нещодавно відновився після обстрілу в 2022 році – Кім
09:24
У Польщі думають змінити підхід до підготовки "активного резерву" армії
09:10
Окупанти заявили про збиття 17 БПЛА над Росією, частину - біля нафтобази
09:01
Виставка досягнень книжкового господарства. В Києві відкрили ще один фестиваль книги
08:54
Італія викликала посла Росії через привласнення майна "дочки" італійської компанії
08:40
Херсонщина: росіяни влучили в об’єкт критичної інфраструктури та навчальний заклад
08:30
Що варто знати про Страсний тиждень: звичаї та церковні традиції
08:22
Росія знову втратила понад тисячу військових за добу
08:15
Скелетоніст Гераскевич: Якщо ми будемо слухати все, що хоче МОК, тоді будемо бачити російських терористів на спортивних змаганнях
Усі новини...