Зеленський дасть велику пресконференцію

Понеділок, 18 грудня 2023, 12:16
Зеленський дасть велику пресконференцію
Володимир Зеленський, ілюстративне фото Офісу президента України

У вівторок 19 грудня відбудеться підсумкова пресконференція президента України Володимира Зеленського.

Джерело: Офіс президента України

Деталі: Про час і місце проведення заходу не повідомляється – про них журналістів поінформують у листі на підтвердження акредитації.

Реклама:

До 16:00 понеділка 18 грудня ЗМІ можуть акредитувати на підсумкову пресконференцію Зеленського по 1 кореспонденту, 1 оператору й 1 фотографу.

Передісторія:

  • Президент Володимир Зеленський давав велику пресконференцію 24 лютого 2023 року, в річницю вторгнення Росії в Україну. Тоді він висловлював сподівання, що за рік в Україні вже не буде війни
  • 21 грудня 2022 року Зеленський вперше з моменту вторгнення Росії в Україну відвідав особисто США і говорив із американським лідером Джо Байденом, який підтримав прагненння Києва до миру
  • 11-12 грудня 2023 року Зеленський також перебував у США й мав зустріч із Байденом, який запевнив, що хоче перемоги України у війні, яку почала Росія.
  • Російський диктатор Володимир Путін на підсумковій пресконференції 14 грудня 2023 року заявив, що війна проти України закінчиться тоді, коли РФ досягне всіх своїх цілей: "денацифікації", демілітаризації та нейтрального статусу України.
  • У 2022 році, після звільнення Україною майже всіх захоплених росіянами територій у Харківській області та Херсона, Путін підсумкової пресконференції не давав.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: