Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Орбан у новому листі Мішелю просить не виносити на саміт ЄС рішення щодо України

Понеділок, 4 грудня 2023, 20:57
ЗМІ: Орбан у новому листі Мішелю просить не виносити на саміт ЄС рішення щодо України
AFP/EAST NEWS

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан нібито написав ще одного листа голові Європейської ради Шарлю Мішелю, в якому просить не виносити на порядок денний саміту ЄС у середині грудня питання, пов’язані з Україною.

Джерело: "Європейська правда"; "Радіо Свобода" з посиланням на копію листа

Деталі: У листі Орбан нібито називає "необґрунтованими" очікування, що лідери Євросоюзу схвалять рішення про початок переговорів про вступ із Україною та перегляд середньострокового бюджету ЄС із 50 мільярдами євро для Києва.

Реклама:

Рекомендацію Єврокомісії про переговори з Україною прем’єр Угорщини критикує як "кінець політики ЄС із розширення як об’єктивного інструменту, що базується на цінностях" і скаржиться на "відсутність змоги попередньо обговорити це".

Він також критикує "необґрунтовану, незбалансовану та нереалістичну пропозицію Єврокомісії" стосовно 50 мільярдів євро фінансування для України, закликаючи вести обговорення з огляду на "політичні та фінансові реалії в країнах-членах", що потребує "додаткових зусиль і часу".

"З усією повагою закликаю вас не пропонувати Європейській раді ухвалювати рішення з цих питань у грудні, оскільки очевидний брак консенсусу неминуче призведе до провалу. Європейська Рада має уникнути цього контрпродуктивного сценарію задля збереження єдності, що є нашим найважливішим активом", – резюмує Орбан.

ВІДЕО ДНЯ

"Європейська правда" звернулась по коментар до офісу голови Євроради.

Угорський прем'єр уже писав листа президенту Євроради, у якому пригрозив заблокувати допомогу ЄС Україні та її рух до членства у Євросоюзі, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

Раніше в понеділок Орбан публічно наполіг, що саміт ЄС в середині грудня не повинен навіть розглядати питання початку переговорів з Україною про вступ до Європейського Союзу.

Читайте також: Нічого особистого, лише гроші: як і чому Угорщина блокує євроінтеграцію України.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: