Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бізнесмену Гринкевичу в СІЗО оголосили нову підозру

Середа, 17 січня 2024, 12:43
Бізнесмену Гринкевичу в СІЗО оголосили нову підозру
фото ДБР

Державне бюро розслідування за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у дачі хабара слідчому ДБР.

Джерело: співрозмовник "Української правди" в правоохоронних органах, пресслужба ДБР, Офіс генпрокурора

Деталі: За словами джерела УП, Гринкевича, директорів підприємств та представника компанії (всього – 5-х фігурантів) підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

Реклама:
 

Їм оголосили підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією.

За словами співрозмовника УП, всі фігуранти наразі затримані (пізніше з'ясувалося, що одному з підозрюваних, а саме сину бізнесмена Роману Гринкевичу вдалося уникнути затримання, наразі він оголошений у розшук -ред.), вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (Ігор Гринкевич був арештований раніше -ред.). 

Оновлено: Пізніше ДБР та ОГП підтвердили оголошення нової підозри Гринкевичу.

ВІДЕО ДНЯ

Дослівно ОГП: "За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної організації – бенефіціару трьох підприємств, директорам та представнику цих підприємств.

Їм інкриміновано створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Згідно проведених експертиз державі в особі Міноборони завдано шкоду на суму понад 934 млн грн".

Дослівно ДБР: "Зокрема, компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України...

Слідчі ДБР встановлюють повне коло осіб причетних до кримінального правопорушення, у тому числі перевіряється інформація відносно посадовців Міністерства оборони України".

Читайте також: "Христос народився", "я від спільних друзів" – з’явились деталі затримання Гринкевича

Передісторія: 

  • 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування. УП з'ясувала, що це - Ігор Гринкевич.
  • 30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн 440 тис. гривень.
  • Син Гринкевича заявив, що діяльність його родини відбувалась в умовах чинного законодавства і скандал замовний.
  • Вдень 11 січня Державне бюро розслідувань повідомило, що в межах розслідування за фактом здійснення поставок товарів для потреб МОУ, було проведено обшуки за адресами проживання та роботи львівського бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів і підконтрольних йому компаній. Було розпочато процес арешту активів. 
  • Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів показало перелік розшуканих активів Гринкевича та його родичів, серед них - елітна нерухомість, топавтомобілі та зброя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...