Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

І буде "Помста": у Гвардії наступу з’явилася десята бригада – прикордонників

Вівторок, 30 січня 2024, 17:40
І буде Помста: у Гвардії наступу з’явилася десята бригада – прикордонників
фото ДПСУ

Державна прикордонна служба збільшує свої бойові можливості: на базі Луганського прикордонного загону було створено ще один загін бригадного типу, який уже виконує завдання з відбиття російської агресії.

Джерело: пресслужба ДПСУ

Деталі: Він отримав назву "Помста" і входить до бригад Гвардії наступу (це вже 10-та бригада Гвардії наступу –ред.).

Реклама:

Лише від початку повномасштабного вторгнення 5 військовослужбовців прикордонного загону удостоєні почесним званням Героя України з нагородженням ордена "Золота Зірка", 4 з них – посмертно.

Дослівно: "Нині Луганський прикордонний загін реформовано у бригаду Гвардії наступу із символічною назвою "Помста". І в цьому є конкретний символізм, адже, як зазначив голова ДПСУ (Сергій Дейнеко –ред.), загарбники зможуть це відчути на собі і за кожного побратима, від першого загиблого в ніч на 24 лютого 2022 року прикордонника – майстер-сержанта Дениса Ткача, який загинув під час бою з диверсійно-розвідувальною групою на відділі прикордонної служби "Мілове", до всіх загиблих у цій війні, буде конкретна помста".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: У ДПСУ зазначають, що бойові можливості цього підрозділу зараз значно нарощені, є відповідні засоби – броньована техніка, спецавтомобілі, зенітні, артилерійські та протитанкові засоби, системи аеророзвідки та ударні БПЛА, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо.

Крім цього військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

Нагадаємо: З весни 2014 року воїни Луганського загону на чолі зі своїм командиром, нинішнім головою служби Сергієм Дейнеком, давали відсіч російським зайдам.  Саме цей загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини, ведучи вогонь з будинків мирних мешканців обласного центру. 

У 2018 році прикордонному загону присвоєно найменування імені Героя України полковника Євгенія Пікуса, офіцера, який героїчно загинув на Луганщині у бою з диверсантами, яких прикривала бронетехніка та авіація росіян.

Читайте також: Голова прикордонників Дейнеко про смс Зеленському о 5:17 ранку, фразу підлеглого зі Зміїного та батальйон "Монако"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:01
Удар росіян по Одесі: у лікарні поранений − жертв уже 5
07:48
ЗСУ за добу відмінусували 1 250 окупантів та 22 танки
07:39
Засновник керівної партії Грузії Іванішвілі пообіцяв вступ країни в ЄС у 2030 році
07:30
Росіяни посилили атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямках, прикриваються авіацією − Генштаб
07:17
фото У Києві на Кільцевій дорозі перевернулась вантажівка: рух ускладнений
06:42
Блінкен: Якщо Росія покаже щире бажання вести переговори, "ми точно будемо там"
05:43
The Insider: колишній російський військовий і його дружина з Києва організовували в Європі диверсії
04:58
ЗМІ: Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт ізраїльських посадовців 
04:33
ISW: Російські війська готують наступ. Обирають між кількома напрямками
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
Усі новини...