Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд арештував нерухомість екснардепа Царьова на майже пів мільярда гривень

П'ятниця, 2 лютого 2024, 12:21
Суд арештував нерухомість екснардепа Царьова на майже пів мільярда гривень
санаторій «Кірова». фото з сайту СБУ

За матеріалами Служби безпеки України суд арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова, який причетний до фінансування збройної агресії Росії.

Джерело: СБУ, Вінницька обласна прокуратура

Деталі: Загальна вартість арештованого майна – 460,6 млн грн.

Реклама:

Йдеться про квартиру у центральній частині Дніпра, земельну ділянку на Київщині, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, йдеться про санаторій "Кірова" та музей "Садиба княгині Барятинської", де наразі проживає Царьов, зазначають в СБУ.

 
 

За даними слідства, після захоплення українського півострова Царьов переоформив свій кримський санаторій відповідно до законодавства РФ.

Таким чином він регулярно сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді "податків".

ВІДЕО ДНЯ

Крім того Царьов уклав договір з підрозділом росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох кримських об’єктів екснардепа.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки додатково повідомили Царьову про підозру в фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України.

Раніше СБУ кваліфікувала злочинні дії фігуранта як державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Дослівно СБУ: "Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України".

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування