Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ISW: Росія телефонує родичам полонених, щоб розпалити невдоволення. Раніше це вдавалося

Неділя, 17 березня 2024, 04:44
ISW: Росія телефонує родичам полонених, щоб розпалити невдоволення. Раніше це вдавалося
Фото ілюстративне: Pixabay

Російські діячі намагаються використовувати родичів українських військовополонених для розпалювання внутрішнього невдоволення в Україні.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Військові аналітики припускають, що, ймовірно, що росіяни діють в рамках інформаційної кампанії "Майдан-3".

Реклама:

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив 16 березня, що невідомі російські діячі телефонують родичам українських військовополонених і стверджують, що Росія готова повернути українських військовополонених, але українське керівництво перешкоджає цьому. 

Як повідомляється, російські діячі закликають родичів до протестів з цього приводу. Лубінець заявив, що Україна ніколи не припиняла обміни військовополоненими. 

Ці російські інформаційні операції, ймовірно, є частиною інформаційної кампанії "Майдан-3", про яку раніше повідомляла Служба безпеки України.

ВІДЕО ДНЯ

Росіяни мають на меті посіяти внутрішнє невдоволення в Україні і забити клин між цивільним населенням і військово-політичним керівництвом. 

ISW зазначив, що Росія і раніше успішно використовувала інформаційні операції, в тому числі пряме листування через мобільні телефони з українським цивільним населенням, для розпалювання насильницьких протестів в Україні.

Ключові висновки ISW за 16 березня:

  • Служба безпеки України провела серію успішних ударів з безпілотників по трьох російських нафтопереробних заводах у Самарській області.
  • "Російський добровольчий корпус" продовжує обмежені транскордонні рейди до Бєлгородської та Курської областей.
  • Російська влада призначила Бориса Ковальчука, сина "особистого банкіра" президента Росії Володимира Путіна, Юрія Ковальчука на посаду в Адміністрації президента Росії.
  • Російська влада пригрозила тим, хто зірве вибори, і деяким російським громадянам, які продовжують спроби зірвати голосування на президентських виборах в Росії 16 березня.
  • Країни "Великої сімки" (G7) опублікували 15 березня спільну заяву, в якій застерегли Іран від передачі Росії балістичних ракет або пов'язаних з ними технологій.
  • Російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Авдіївки та на межі Донецької та Запорізької областей.
  • Російське інсайдерське джерело повідомило 16 березня, що директор Росгвардії Віктор Золотов скасував угоду, яка дозволяла колишнім підрозділам "ПВК Вагнер" діяти незалежно у складі Росгвардії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування