Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кулеба у розмові з Сікорським вказав на дестабілізуючий імпорт російського зерна до ЄС

Понеділок, 4 березня 2024, 15:57
Кулеба у розмові з Сікорським вказав на дестабілізуючий імпорт російського зерна до ЄС
Дмитро Кулеба, фото: Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Радославом Сікорським під час якої звернув увагу на вплив імпорту зерна з РФ на європейський ринок, а також обговорив збільшення поставок зброї в Україну.

Джерело: Кулеба у соцмережі X, передає "Європейська правда"

Пряма мова Кулеби: "Я також наголосив на важливості приділення більшої уваги дестабілізаційному впливу імпорту російського зерна на європейський ринок".

Реклама:

Деталі: Кулеба подякував польському колезі за його зусилля у просуванні важливих рішень у Конгресі.

Міністри також обмінялися думками за підсумками нещодавнього Паризького саміту. Кулеба привітав початок важливої дискусії щодо способів забезпечення європейської безпеки шляхом посилення підтримки України та наголосив на важливості вжиття рішучих дій без зволікань.

Під час розмови також обговорювали збільшення поставок зброї в Україну, з особливим акцентом на артилерійських боєприпасах та засобах протиповітряної оборони для кращого захисту наших військ від атак російської авіації та безпілотників.

ВІДЕО ДНЯ

"Я вдячний Польщі за забезпечення безперебійної доставки військової та гуманітарної допомоги через кордон. Ми обоє позитивно відзначили взаємодію між профільними міністерствами обох країн у пошуку рішень для врегулювання ситуації на українсько-польському кордоні", – додав Кулеба.

Що було раніше:

  • Численні фермерські протести відбуваються по всій Польщі. Їхні учасники блокують дороги, автостради, автомагістралі та прикордонні переходи з Україною.
  • Фермери виступають проти напливу українських товарів, а також проти європейської політики, пов'язаної з так званим "Зеленим курсом" ЄС.

Читайте також репортаж "Європейської правди" з кордону: Як польська влада та протестувальники блокують торгівлю з Україною

Або дивіться відеоБлокада кордону: розповідаємо, що побачили на власні очі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...