Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Залишки забороненої ОПЗЖ у Раді вірять у свій успіх на виборах – УП

Четвер, 18 квітня 2024, 10:53
Залишки забороненої ОПЗЖ у Раді вірять у свій успіх на виборах – УП
колаж УП

Заборонена "Опозиційна платформа – За життя" розділалися у парламенті на 2 групи – групу із 22 людей Фірташа – Льовочкіна – Бойка і групу з 17 осіб, яких привів у Раду забудовник Вадим Столар. Ці групи впевнені, що на потенційних виборах отримають високий рівень підтримки.  

Джерело: стаття УП "Опозиція справжня й удавана. Хто може врятувати "монобільшість"

Дослівно: "Всередині 2022 року діяльність ОПЗЖ заборонили, але просто забрати мандати в її депутатів, а їх понад 40, було неможливо. Тому неформальні партійні лідери скористалися цією обставиною і розділили фракцію на дві менші групи.

Реклама:

Перша – "Платформа за життя та мир" – зібралась із 22 людей Фірташа – Льовочкіна – Бойка і налічує зараз 22. Друга – "Відновлення України" – складається з нардепів, яких у Раду колись провів київський забудовник Вадим Столар, та депутатів, яких неформально курує бізнесмен і вже колишній депутат Максим Єфімов. Загалом у "Відновленні" 17 "штиків". 

Деталі: Групи формально різні, мають різних бенефіціарів та "умови утримання" депутатів, але діють вони за певним бартером: віддають владі свої голоси в обмін на відсутність кримінальних та інших проблем.

За словами одного із топів "Слуги народу", зараз депутати забороненої ОПЗЖ "нічого не просять": "Просто щоб їх не чіпали, і час від часу випускали за кордон".

ВІДЕО ДНЯ

Жартома депутати колишньої ОПЗЖ називають себе "полоненими": голосують за все, за що кажуть, тільки Московський патріархат не чіпають – це святе. 

Комунікацію з владою "Платформа" і "Відновлення" ведуть через главу фракції "СН" Давида Арахамію, або напряму із Банковою, як, наприклад, Сергій Льовочкін із Андрієм Єрмаком.

Водночас співрозмовники УП серед самих депутатів ексОПЗЖ переконують, що їхня головна задача зараз – дочекатись виборів.

За словами одного із впливових ексрегіоналів, їхні виборці залишились в Україні і багато хто здивується результатами потенційних виборів: "Ми проводимо свою соціологію, і зараз виглядає так, що якщо і Зеленський іде на вибори, і Залужний, то Бойко – третій; якщо хтось із них не балотується, то Бойко – другий. Те саме з партіями".

Водночас соціологічні компанії в Україні відкрито політичних рейтингів не публікують. Але показують рівень довіри, де Бойко стабільно має один із найбільших антирейтингів – понад 80%.

Знати більше: Кремль без рук, або Як розвалилась ОПЗЖ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:53
"Нарешті свобода". Як підліток виїхав з окупованого Луганська і лише у 20 років отримав український паспорт
08:48
фотоСБУ проводить безпекові заходи у Києві: в центрі перевіряють документи та оглядають машини
08:42
фото, відео Протест у Грузії: в Тбілісі побили лідерів опозиції
08:28
У Запоріжжі та районі збудують 5 підземних шкіл − ОВА
08:12
ЗСУ знешкодили 1 120 окупантів та спалили 21 ББМ за добу
07:46
фото Окупанти накрили Нікополь артилерією і "Градами": багато руйнувань, поранена жінка
07:28
Росіяни тиснуть на Авдіївському та Бахмутському напрямках, за добу тут було 66 боєзіткнень − Генштаб
06:36
відеоУ Росії безпілотники атакували дві області: на Рязанському НПЗ виникла пожежа 
05:30
Сенат США проголосував за заборону імпорту збагаченого урану з Росії
04:57
Протест у Грузії: Спецназ відступив, демонстранти повернулися до будівлі Парламенту
Усі новини...