Економічна правда запрошує на перший за час великої війни Банківський форум

Блінкен у Конгресі: США не підтримують ударів по РФ західною зброєю, але вирішує Україна

Четвер, 23 травня 2024, 05:44
Блінкен у Конгресі: США не підтримують ударів по РФ західною зброєю, але вирішує Україна
Блінкен. Фото: Getty Images

США не підтримують і не заохочують використання поставлених Україні західних озброєнь для ударів за межами української території, проте Україна сама ухвалює рішення про те, як ефективно розпоряджатися цією зброєю.

Джерело: держсекретар США Ентоні Блінкен на слуханнях у комітеті з закордонних справ Палати представників Конгресу, цитує Радіо Свобода, Держдеп

Деталі: Блінкен наголосив, що завдання США та їхніх союзників – постачати Україні ту зброю, якої вона потребує для відбиття російської агресії.

Реклама:

Пряма мова Блінкена: "Ми надали Україні необхідну допомогу. Фактично, Сполучені Штати згуртували 50 країн по всьому світу, щоб стати на захист України і не дати їй бути стертою з мапи, як того прагнув Владімір Путін.

Ми згуртували міжнародну спільноту, щоб розділити цей тягар".

Деталі: Низка членів Конгресу, включаючи голову комітету республіканця Майкла Маккола, на слуханнях у середу поставили Блінкену запитання, чому адміністрація Джо Байдена забороняє Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях на території Росії.

ВІДЕО ДНЯ

Вони, зокрема, виступили із твердженням, що прихильником такої заборони є радник із національної безпеки Джейк Салліван, Конгрес у своїх рішеннях про виділення Україні допомоги таких обмежень не встановлював.

Що передувало: Раніше Блінкен ухилився від прямої відповіді на уточнювальне запитання про те, чи дозволять США бити про території РФ американською зброєю.

Нагадаємо: Американський сенатор Джим Ріш вважає за необхідне дозволити Україні завдавати ударів американською зброєю по російській території тоді, коли це потрібно для її оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: