13 февраля. ОНЛАЙН

Четверг, 13 февраля 2014, 10:34

13 лютого, в усій Україні проводиться попереджальний всеукраїнський страйк, тим часом, на столичному Майдані продовжать зводити нові барикади з будівельного сміття та мішків із піском.

Сортировать
17:59
До постаменту на Бесарабці, на якому раніше стояв Ленін, принесли 100 золотих дітей.

Таку інсталяцію зробила художниця Тетяна Войтович. Робота має назву "Детермінація".

"Суть цієї інсталяції у тому, що діти, які захопили пам’ятник, хочуть зробити країну кращою", - розповіла Тетяна. "Чому золоті? Бо для мене кожна людина, кожен громадянин України, а особливо діти, молоде покоління – це наше багатство".

На запитання, що ці діти радше нагадують "золоту молодь", Тетяна розсміялась і сказала: "Всі ми знаємо, що золоту молодь з переляку вже вивезли з України".

 

17:56

Правоохоронці катували арештованого адвоката-майданівця Віктора Смалія, та сфальсифікували матеріали карної справи.

17:54

Київська міліція заявляє, що частина активістів, яких шукають силами "Євромайдан SOS", перебуває під вартою або у розшуку силовиків.  

"Встановлено, що частина осіб, зазначених у списках, насправді розшукуються правоохоронними органами України за вчинення того чи іншого правопорушення. Дехто наразі перебуває під вартою за скоєння злочину", - сказано у повідомленні МВС Києва.

Прізвища і кількість таких людей у відомстві не уточнюють.

17:52

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт чотирьом активістам автомайдану.

Про це повідомляє прес-служба прокуратура.

Це Сутик Богдан, Горський Микита, Кобзар Ігор та Житній Дмитро.

16:44

Фанати українських футбольних клубів оголосили перемир`я на невизначений термін задля того, щоб зупинити конфронтацію в суспільстві.

Офіційну заяву виклали на порталі ультрас.

"У зв'язку з цим ми вважаємо, що продовжувати будь-які протистояння між собою - це злочин, який зіграє проти нас же самих і в підсумку тільки погіршить сьогоднішню ситуацію в суспільстві", - наголошують ультрас.

 
16:22

Тепер про потреби Майдану у різних точках можна сповіщати за допомогою інтерактивної мапи.

 
15:58

Проти київської Самооборони відкрили кримінальну справу

Про це, повідомляє УНІАН, на брифінгу в Києві заявили прокурор столиці Микола Бескишкий.

"Нами порушено кримінальне провадження за 2 ч. ч. і 4 ст. 260 (Кримінального кодексу) щодо незаконного створення воєнізованих збройних формувань", - сказав Бескишкий.

15:01
 
14:52
 Юрій Луценко
З владного кварталу приходять сигнали про підготовку голосування за прем'єрство Арбузова. Проект подання виготовили. Гроші на підкуп окремих "незалежних" депутатів виділили. Пару позарегіональних персонажів для прикраси майбутнього Уряду завербували. 
Що ця затія означатиме? 
1. Повну відмову Януковича від політичного шляху розвязання кризи в парламенті. Новий Уряд зі старою політикою грабежа і репресій означатиме виклик Майдану. Він цей виклик неодмінно прийме і після повної мобілізації прийде до Януковича. 
2. Уряд Арбузова стане похоронною командою української економіки. Він поставить режим у повну ізоляцію. Під таку команду сімейних казнокрадів кредитів не дасть ні Європа, ні ( з великою вірогідністю) Росія. 
3. Якщо парламент проковтне і це неадекватне у всіх відношеннях рішення, він достроково припинить своє функціонування. Няньчитися з безвідповідальними маріонетками, місяцями чекати нової парламентської більшості Майдан не буде. 

Резюме для тих, хто в танку: або Уряд народної довіри на основі демократичної Конституції, або нова протестна хвиля Майдану.

 
14:45

Жителі різних міст України провели попереджувальний страйк: дехто - залишаючись на робочих місцях, дехто - на мітингах.

Зокрема, близько тисячі людей вийшли підтримати страйк "Не бійся, ти - українець" в Івано-Франківську, повідомляють "Українські Новини".

Також попереджувальний страйк у четвер провели в Ужгороді, повідомляє прес-служба місцевої організації "УДАР".

До акції у Львові долучились працівники міськради і студенти львівських вишів. В такий спосіб вони підтримали загальноукраїнський політичний страйк, повідомляє Zaxid.net.

 Фото Zahid.net

У свою чергу на Соборну площу у Черкасах підтримати попереджувальний страйк вийшли близько 150 жителів міста. Про це повідомляє "Прочерк".

Натомість народний депутат Леонід Даценко наголосив, що якщо влада не почує вимоги опозиції та народу, то вже скоро на площі міст вийде вся Україна.

14:16

Прокурор Києва заявив, що для звільнення протестувальників необхідно звільнити приміщення КМДА, вулицю Грушевського та всі центральні вулиці, де розташовані барикад.

Про це на брифінгу в четвер у Києві заявив Києва Микола Бескишкий.

За його словами, застосування цього закону дуже важливе для Києва і сприятиме врегулюванню ситуації. Прокурор нагадав, що 17 лютого - кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції.

14:03

Київська міліція заявляє, що у приміщення відділення міліції Печерського райуправління на Бессарабській площі вночі кинули "пляшку з запалюючою речовиною".

"Опівночі група осіб на Бессарабській площі кинула в приміщення адмінбудівлі територіального відділення міліції Печерського райуправління пляшку з запалюючою речовиною. Внаслідок цього відбулося загоряння фасаду будівлі", - сказано в повідомленні.

Чергові працівники МВС пожежу одразу локалізували, зазначає прес-служба столичної міліції.

13:23
 Андрій Парубій
Цієї ночі на Майдан знову завітав єврокомісар Штефан Фюле. Він сказав, що з часу його останнього візиту Майдан став суворішим.
Я переконаний, чим більше європейських лідерів спробують відчути Майдан, тим більш жорсткою буде їх позиція в спілкуванні з Януковичем.
13:07
 
13:04

"Свобода" звільнить приміщення КМДА лише у випадку, якщо таке рішення прийме Рада ВО Майдан і лише після того, як влада звільнить останнього затриманого протестувальника.

Про це "Українській правді" повідомив депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко.

"Свобода – виключно дисциплінована політична сила, яка буде виконувати тільки загальні рішення Майдану. Тобто ніяких сепаратних дій і жодних окремих рішень Свобода не робила, не робить і не буде робити", - наголосив Іллєнко.

12:39
 
12:09

Близько 20 активістів одеського Євромайдану влаштували жартівливий штурм міської ради іграшковою авіацією і радіокерованими танками.

 

Влада сприйняла загрозу всерйоз: перед початком "штурму" будівлю міськради обнесли огорожею. Крім того, на площу вигнали дві сотні працівників бюджетних організацій - відбивати напад. 

Паралельно на площі проходив нечисленний мітинг в громадян з міською символікою і з прапорами Партії регіонів, повідомляє "Думская".

 
11:41

Активісти розробили додаток до web -браузера, який видає попередження про те, що сайт належить членам Партії регіонів.

Як повідомили розробники, при застосуванні цього додатку, користувач отримуватиме попередження, якщо сайт належать членам Партії регіонів.

Метою кампанії учасники бойкоту проголосили якнайбільше погіршення фінансового становище членів ПР.

Активісти закликають членів виходити із партії та публічно оголосити підтримку Євромайдану.

Фото: boykotpr.info
Фото: boykotpr.info

11:06

Один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов завершив лікування в Литві та вирушає до Німеччини на зустріч із батьком і бабусею.

10:00

Партія "УДАР" у центрі Києва в четвер уранці розпочала ходу на підтримку всеукраїнського попереджувального страйку.

Колона прибічників і членів "УДАРу" розпочала ходу від Майдану Незалежності, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Колони людей збираються пройти вулицею Богдана Хмельницького та Андріївським узвозом зійти на Поділ, після чого повернутися на Майдан.

"Сьогодні, 13 лютого, в усій Україні проводиться попереджальний всеукраїнський страйк", - сказав агентству голова київського страйкового комітету Юрій Крикунов.

Між тим, у четвер на столичному Майдані продовжать зводити нові барикади з будівельного сміття та мішків із піском, повідомив УНІАНодин із комендантів Майдану, депутат Степан Кубів.

За його словами, в середу ввечері будівництво барикад було призупинено через те, що пісок на Майдан Незалежності ще не було доставлено.

09:55

В Окружному адмінсуді Києва відбулось засідання за позовом проти в. о. глави МВС Віталія Захарченка, де суд відмовився долучити до справи заяви 473  людей, які хотіли стати третьою стороною.

Про це повідомляє прес-центр Громадського сектору Майдану.

Кількох десятків осіб, які виступили третьою стороною у справі, не впустили на засідання, тому вони пікетували під судом.

 
08:54

Добкін пропонує надати "Беркуту" статус учасників бойових дій.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде