И снова – здрасьте!

86 просмотров
Четверг, 21 января 2010, 16:47
Маргарита Сурженко
для УП

Цікаво, яка кількість лайок щоденно лунає в транспорті, на кухні за вечерею, на роботі за обідом, на перервах між парами в адресу нашої влади? Думаю, величезна. Адже ми не задоволені, ми розчаровані і ображені. Ми бачимо, як наші права порушують і наша реакція на це - лайка.

Суспільство завжди поділялось на бідних і багатих - тих, хто тяжко працював, та тих, хто користався з плодів тієї праці.

Багаті були у меншості, бідні ж - завжди у більшості. Сучасна Україна не стала виключенням цієї закономірності. Ми маємо багатих та бідних. Середній клас майже відсутній. Є олігархія і олігархічна влада. І є ми. Система стабільна.

Ми навіть маємо "вибори". Де-юре, в нашому Основному Законі навіть написано, що влада представляє наші інтереси. Де-факто, ми знаємо про хабарі і суми, за які купуютьсь портфелі тих, хто має начебто створювати закони.

Ми бачимо незаконні маєтки державних службовців. А біля Верховної Ради стоять дорогі машини, які депутати купили за наші податки. Свобода! Ми знаємо, що крадуть наші землі, наші ресурси продають, інтереси країни обмінюють на власні. Але наша реакція - це лайки.

Система продовжує функціонувати. Адже всі ланки системи перебувають в спокої і стабільності.

Що робити для того, щоб вийти з системи? Певно для початку вивчити свої права. Усвідомити - для чого, власне, стоїть будівля на Грушевського - для відпочинку і дешевих обідів, чи для відповідальної роботи на благо всієї держави? Вимагати поваги до себе від влади!

Так, ми маємо не ідеальний державний устрій, який повністю зруйнував систему стримування і противаг, маємо Конституцію і закони, які кожен тлумачить на свій розсуд, маємо бюрократію, яка міцно сплелася із владою і майже не пропускає в себе "свіжу кров", крім родинної.

Все це реалії, які не дають Україні йти вперед. Але найбільше винними я вважаю себе і вас. Бо ми є частинами суспільства, яке все це терпить.

Кілька днів тому 24 588 257 виборців взяли участь у виборах. Половині Україні дали в руки можливість висловитися. Можливість сказати владі "прощавай". Але замість цього, українці їй сказали "і знову привіт".

Вони вирішили продовжувати жити так, як жили раніше. В Кореї цю владу б вигнали і на дітей цих посадовців в школі тицяли б пальцями. В Європі ніхто б не проголосував би за них, побачивши, на що вони перетворюють країну.

В Україні, користуючись абсолютно незрозумілою логікою, виборці показують, що довіряють тим, хто був і є при владі. Яку більшість з нас називають злочинною, владою пройдисвітів і хапуг.

Раби будуть лишатись рабами. Селяни селянами. Бідні бідними. Україна тією Україною, яка вона є. Поки МИ не почнемо її творити РАЗОМ. Поки ми не почнемо використовувати СВІЙ розум і активувати свої процеси мислення.

Маргарита Сурженко, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)