Требуем чести хозяина своей земли, а не подачек нищему

43 просмотра
Суббота, 18 июня 2011, 11:52
Петр Каминь
общество "Малый Круг", для УП

Розглядаючи період української незалежності через призму діяльності політичних партій, дивуєшся одноманітності основної ідеї, навколо якої обертаються всі гасла.

"Стабільність і реформи", "Дамо народові пенсії!", "Повернемо народу заощадження!", "Піднімемо рівень заробітної плати!" – ось те, що пропонували найчастіше Партія регіонів, "Батьківщина", Народна партія та інші.

І всі обіцянки практично ж виконані! В країні – стабільність і продовжуються реформи. Інша річ – яка стабільність і чого реформи?

Але це вже не суттєві деталі.

Що об’єднувало і стирало границі між всіма партіями – від крайньо лівих до радикально правих? Величезне бажання дати народові, "джерелу влади", все, чого забажає. Життя доброго, будинків, машин закордонних, грошей, відпочинку, круїзів на яхтах і по відрові пташиного молока.

Обіцяли дати, скромно замовчуючи, де ж візьметься оте "пташине молоко"? У кого збиралися відбирати (адже не створювали нового і власного), щоб таки комусь віддати?

І народу сподобалося слухати такі улесливі і приємні партійні обіцянки. Епітети в свій бік, мовляв, "працелюбний, великий, мудрий...", остаточно нівелювали різницю між працьовитим і лежнем, розумним і дурним, господарем і рабом, володарем свого життя – і нікчемним батраком за шматок хліба.

Продовжувалося загравання і після приходу до влади. "Працюємо ми. А ти, народе наш великий, лежи, відпочивай". Так говорили всі президенти та уряди, активно починаючи жити в борг, виконуючи роздані передвиборчі обіцянки.

Здаючи в металобрухт побудовані потом і кров’ю заводи і фабрики, розганяючи як неефективне колективне сільське господарство, кооперацію, віддаючи під виглядом "інвестицій"нові і нові стратегічно важливі для країни напрямки промисловості та науки.

Дійшли вже до приватизації землі та ракетобудівного і літакобудівного комплексів.

Що далі? Повна національна люмпенізація, вмирання села і батракування на чужих заводах?

Ми – нація, що спить і обслуговує худобу на чужому господарстві?

Нація, яка не хоче власної державності і краще працює під зовнішнім управлінням?

Хто дав мандат від українського народу на оприлюднення такого висновку в "братській" Москві академіку НАН України Юрію Пахомову – питання окреме.

Як і те, чому радник Азарова (Пахомов) ще до сьогодні перебуває на утриманні народу, якого прагне лишити державності?

Але зрадливої, безнаціональної інтелігенції народ вкраїнський мав завжди з надлишком. Не про неї сьогодні мова.

Повертаючись до "партійної" тематики, задам питання самому собі : яку партію я б підтримав на виборах? Які ідеї підтримав би в реальному житті?

Я б підтримав партію або організацію, яка б перестала говорити людям те, що вони хочуть чути. Яка б сказала гірку правду.

Що ми втратили за 20 років незалежності величезний науковий, людський, технічний, гуманітарний, сільськогосподарський, національний, генетичний і інші потенціали через нерозуміння історичних законів розвитку держави і боягузтво Народного Руху, Української Республіканської партії, Конгресу Українських націоналістів та інших патріотичних організацій в питаннях взяття повної відповідальності за долю народу.

Що політично і сьогодні ми продовжуємо гратися в політичні партії замість реальної і серйозної політичної роботи з плануванням і творенням майбутнього.

Що у нечесної і, головне, неефективної приватизації є конкретні батьки: Леонід Кравчук і Леонід Кучма. І з "батьків" ніколи не пізно запитати про їхні гріхи. Хоча б моральні.

Що жити у борг можуть тільки безвідповідальні і жадібні вороги – поважні батьки не передають свої борги дітям.

Заявить: "Ми починаємо жити на власний кошт. Власним розумом. В радості і горі – зі своїм власним народом. Як одне ціле.

Ми маємо власне бачення розвитку української нації, яке не співпадає з баченням Америки чи Європи. Однак і російський варіант – не є нашим шляхом!

Ми не підтримуємо бездумний стрибок у високоінтелектуальний вир комп’ютерних технологій хоча б через те, що не достатньо вивчили природу цього явища і загроз, які несуть більш розвинуті науково і технологічно країни для більш відсталих.

Наша сила – у традиційному веденні сільського господарства з отриманням екологічно чистих харчів і збереженні екологічної чистоти землі...

Для свого народу.

Через це – у здорових і генетично сильних дітях і онуках. Яких вже давно не вистачає більшості країн Європи та Росії.

Тільки нагодувавши найкращими в світі продуктами власний народ, можемо продати "золотий" хліб сусідам.

Для цього Україна повинна мати сильне село. Незалежне фінансово, організаційно самостійне, чисельно велике. Найкраще – родового укладу життя, де хліборобські знання не пропадатимуть після виїзду онуків до міста.

Де умови життя будуть не гірші, а можливо, кращі, чим у місті.

Де земля передаватиметься від батьків до дітей без будь-який податків і зборів.

І кошти державні вкладатимуться (на першому етапі) не в нікчемний для бідняків і фінансових боржників футбол. А в галузь, яка забезпечує саме Життя нації".

Ця партія повинна проголосити курс на підтримку будь-якого громадянина, який береться за власне, потрібне людям виробництво. Підтримку реальну з вкладанням державних коштів у Програму створення підприємця і власника. Програму створення в Україні середнього класу як основи-основ держави.

Адже наслідки вивезення господаря до Сибіру треба залікувати…

У приватному секторі – розвиток малого і середнього бізнесу для забезпечення себе всім необхідним для повноцінного життя людей.

В сферу держави віднести енергетику, газове господарство, природу та копалини, космічну галузь та літакобудування.

Окремо до державної проблеми – майбутнє України, напрямки розвитку та місце у світі.

Однак у всьому, що така партія має пропонувати зробити людям, є одна основа: власні сили. Власні ресурси. Власне бачення. Власний хліб.

Адже тільки так може відродитись Українська Нація.

Петро Камінь, Товариство "Мале Коло", для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)