Создание КСД дает Украине шанс

23 просмотра
Пятница, 19 августа 2011, 10:40
Тарас Стецькив
общественный и политический деятель, народный депутат Украины I-IV, VI созыва

Створення Комітету опору диктатурі, як безпосередня реакція опозиційних партій на арешт Тимошенко, дає шанс українській опозицій і українській демократії.

Можливо, дає шанс для України.

Проте для його реалізації треба зробити ряд кроків.

Перше. Комітет має надію спростувати закид (і підозру), що його створення це спроба партійних лідерів набути додаткові персональні рейтинги. Ширше – розділити політичну спадщину Юлії Тимошенко.

Друге. Це не повинен бути Комітет ЛИШЕ визволення з в’язниці двох чільних діячів опозиції, хоча така вимога має фігурувати як одна з головних.

Третє. Комітет повинен почати діяти як єдиний координаційний орган об’єднаної опозиції, а це передбачає якнайшвидше створення власної виконавчої структури в центрі і мережі КОДу на місцях, а також спільні узгоджені акції.

Першою такою акцією може стати масове відзначення 20-ої річниці української незалежності. Народний Марш по Хрещатику, за умови його масовості і узгодженості політичних цілей може стати точкою відліку підйому суспільної активності.

Четверте. Комітет у стилі терміни має узгодити і оприлюднити програму своїх дій і спільну позитивну платформу.

П’яте. В перспективі Комітет може стати дієвим механізмом узгодження тактики опозиції під час виборів до парламенту у 2012 році.    

Сьогодні головне для опозиції – консолідація, відновлення довіри і спільна дія. Вирішальна роль в реалізації цих завдань належить лідерам партій, що утворили КОД. Відповідно, на них лежить і головна відповідальність.

Масивне розчарування суспільства від діяльності «помаранчевої» влади протягом 2005–2010 років, роздробленість опозиції, партійний егоїзм є головними причинами сьогоднішньої пасивності людей, їх відмови виходити на вулицю на підтримку тих чи інших закликів опозиційних партій.

Єдиний, підкреслюю єдиний, спосіб відновити довіру і спробувати зупинити антиукраїнський режим Януковича – це створити реальну об’єднану опозицію. В такому разі люди багато що зможуть пробачити і надати свою підтримку.

Якщо ж КОД виявиться бутафорним тимчасовим союзом, якщо учасники об’єднання тримають дулю в кишені і думають лише про посилення своїх локальних партійних позицій, то народ дуже швидко це відчує, і тоді це дуже сильно відіб’ється на рейтингах основних опозиційних партій.

Тарас Стецьків, народний депутат України

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)