Я – не проститутка!

1383 просмотра
Вторник, 20 марта 2012, 16:28
Анастасия Федченко

Звістка про те, що сталося з мешканкою Миколаєва Оксаною Макар сколихнула всю Україну. 

Небайдужі люди виходять на мітинги, пікетують силові структури, збирають гроші на лікування.

Читаючи новини в Інтернеті, я зустріла багато співчутливих слів. І ніби знаю, що в сім’ї не без виродка, але коли прочитала під новиною про здоров’я дівчини коментар, що Оксана Макар – проститутка, здригнулася.

Написав його чоловік.

Я нічого не знаю про цього чоловіка: ні імені, ні віку, ні життєвої історії. Хто він? Релігійний фанатик, який вважає, що краще місце для знайомства – церковний прихід? Але ж ні. Людина віруюча ніколи не стане на бік кривдника. Навіть якщо потерпіла вела неправедний спосіб життя.

Його образила жінка? Якою повинна бути образа, щоб називати 18-річну незнайому дівчину повією?

Боже, убережи цього чоловіка. Адже у нього, напевно, є мати, можливо, сестра. Може навіть дружина та дочка колись будуть. То чи назве він їх проститутками, якщо троє нелюдів зґвалтують їх, а потім підпалять живцем?

Я рада, що народилася дівчиною, що маю змогу носити платтячка та іноді вдавати із себе слабку. Але як неприємно і гірко жити, усвідомлюючи, що у будь-який момент і тебе можуть образити лише за те, що ти – жінка.

Чоловіки, я – не проститутка! І таких як я мільйони в Україні і мільярди у світі. Ми, жінки, фарбуємо вії та взуваємо підбори не тому, що повії, а тому що хочемо трохи вашої уваги.

Кожна з нас дуже хоче отого тихого і не кричущого щастя, яке називають жіночим. Кожна хоче сильне плече поруч, людину, яка розділить успіхи, а невдачі компенсує добрим словом і шоколадкою. Або квітами. Або новими босоніжками. Це вже в кого як.

І знайомимося ми з вами не для того, аби заробити гроші, переспавши відразу ж десь у туалеті клубу або за кутком, а тому, що кожна сподівається, що це він – отой єдиний.

Чи зрозумієте ви це?

А хотілось би, щоб зрозуміли. Ви, які самі ж прагнете близькості чим швидше, тим краще, а не отримавши, все одно кажете, що все було, а нас ненавидітимете за "динамство", чи як ви це називаєте?

Хотілось би, щоб ми усі – і чоловіки, і жінки – ставилися до людей рівно. Від того, що хтось директор банку, а хтось кондуктор тролейбуса, обидва не припиняють бути людьми. З однакового тіста.

І ті дівчата, які заробляють собі на життя у ліжку, не заслуговують на жорстокість. І на осуд вони теж не заслуговують.

Бо хто може їх осудити? Хто може назвати себе суддею? Навіть Ісус не судив…

Засуджувати і карати легко. Але, цитуючи Ліну Костенко, "життя – така велика ковзаниця. Кому вдалось, не падавши, пройти?".

Останні декілька днів мене не полишає страх. Страшно жити у такій країні, де правосуддя перетворюється на порожній звук, який легко заглушить єдиний телефонний дзвінок від одного батька-посадовця іншому.

Страшно, що ти ніхто й нізвідки, бо у тебе такого батька немає. Страшно, що тебе знічев’я можуть назвати проституткою тільки за те, що ти дозволила собі піти потанцювати й з кимось познайомитися.

Страшно, що одного вечора ти можеш не повернутися додому після такого знайомства…

Анастасія Федченко, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)